AKTUELNO

Branislav Nedimović, član Predsedništva SNS, rekao je da izgleda nijedan SSP koji ima veze sa Draganom Đilasom i njegovom klikom ne može biti dobar po Srbiju.

"Loše sklopljenim Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju poznatim kao SSP su uništili srpskog seljaka, a danas bi sa još lošijom strankom iste skraćenice, SSP, da unište i svakog građanina Srbije. Najpre su uništili PKB simbol srpske poljoprivrede, kao i Budimku, Voćar i Srem Šid. Hiljade ljudi je ostalo tada bez posla, a srpskom agraru su pokidali žile kucavice i predali ga svojim tajkunima na veresiju", poručuje Nedimović.

On podseća da je aktuelna vlast sve uspela da za nekoliko godina povrati u život.

"Uspeli smo i da obezbedimo vrhunske investitore koji su ponovo pružili priliku stotinama porodica da ponovo žive od tih istih preduzeća. Konačno, da znaju da to što proizvedu imaju kome da prodaju".

Nedimović dodaje da sva bezidejnost i neznanje Đilasa i saradnika koje ih je obuzelo se najviše videlo danas u Blacu.

"Mislili su da je to ono napušteno Blace koje su nam ostavili isto mesto, ali je istina zapravo potpuno drugačija. Danas je Blace mesto koje je postalo simbol uspešnih projekata koji su zaživeli upravo od tih istih subvencija koje dajemo u rekordnim iznosima, kako nikada ranije nije bio slučaj. Desetine novih traktora, hladnjača i preradjivačkih kapaciteta su podignuti bilo uz pomoć nacionalnih subvencija, bilo uz pomoć IPARD-a, koji uzgred budirečeno nisu godinama mogli ni da pokrenu, a kleli su se u tu istu Evropaku uniju kao ključ srpske budućnosti. O organskoj proizvodnji koja se za samo nekoliko godina za 50% uvećala nećemo ni trošiti reči. Neka samo nastave sa demagogijom, mi ćemo kao i do sada da radimo i otvaramo nove prilike za bolju budućnost srpskog seljaka i svakog drugog građanina Srbije", zaključuje Nedimović.

Autor:

#Branislav Nedimović