AKTUELNO

Odlukom Skupštine Crne Gore da se usvoji Rezolucija o genocidu u Srebrenici Crna Gora je, po ko zna koji put, pokazala ne da nije bratska ili prijateljska zemlja Srbiji, već da je prema njoj krajnje neprijateljski nastrojena, rekao je predsednik Srpske Desnice Miša Vacić.

On je istakao da ovde više nije reč o režimu Mila Đukanovića, već da su stvari mnogo dublje od toga. Dodaje da je promena režima pokazala da antisrpska politika ostaje trajna konstanta države Crne Gore, jer, kako kaže, od 2006. godine ta zemlja drugog sadržaja i smisla osim antisrpstva i rusofobije ni nema.

"Kako drugačije nazvati Crnu Goru negoli kao neprijateljsku zemlju ako ona saučestvuje u otimanju Kosova i Metohije od Srbije, ako čestita državne praznike čelnicima lažne države Kosovo, ako je postala članica NATO pakta koji je brutalno bombardovao Srbiju, ako samo sa našom Srpskom pravoslavnom crkvom ne želi da potpiše temeljni ugovor, ako srpskog predsednika stalno optužuje za pokušaje državnih udara, ako njen najviši predstavnik dolazi u Beograd bez ikakve najave, poput najobičnijeg kabadahije da preti i ucenjuje Srbiju i Srpsku crkvu, ako hapsi naše sunarodnike zbog isticanja srpskih zastava, ako za himnu ima tekst Sekule Drljevića koji je bio jedan od vodećih ustaša, ako ne daje nikakva kolektivna prava Srbima kojih je u Crnoj Gori 29%, ako naš srpski jezik naziva lažnim crnogorskim imenom, ako našu državu stalno i neosnovano optužuje za pokušaje agresije na nju, a mi im šaljemo vakcine protiv koronavirusa, ako je proterala našeg ambasadora i, na kraju, ako na naš narod stavlja žig naroda koji je navodno počinio najveći genocid nakon završetka Drugog svetskog rata. Ako ovo nisu neprijateljski činovi prema Srbiji i Srbima, šta onda jesu!?", kaže Vacić.

Vacić kaže da je Zdravko Krivokapić svim svojim postupcima pokazao da je izdao i Crkvu, i narod, i političku koaliciju koja mu je ukazala poverenje.

"Srbiju, koju želi da komada, optužuje da se meša u unutrašnja pitanja Crne Gore. Tzv. Republici BiH čestita dan državnosti i pridružuje se onima koji Republiku Srpsku smatraju genocidnom tvorevinom. Ljubio je srpsku trobojku u Kučima uoči izbora u avgustu, da bi posle izbora požurio da saopšti da je 100% Crnogorac", kaže Vacić.

On dodaje da je sramno da je odmah posle izbora zabranio Srbima da vrate svoju zastavu, grb i himnu i time već na početku stavio tačku na povratak Crne Gore izvornom srpstvu.

"U tom sramnom koalicionom sporazumu priznao je nezavisnost tzv. Kosova i time pogazio Kosovski zavet u koji se toliko kleo. Niko nikada kao on nije uvredio Srpsku pravoslavnu crkvu kao Krivokapić koji je u gluvo doba noći hteo da nametne mitropolita po svojoj volji. To nisu radili ni Turci ni komunisti. Temljeni ugovor ni posle svega neće da potpiše, jer mu je cilj, baš kao i dobrom delu Mitropolije crnogorsko-primorske da je otcepi od SPC i napravi neku svoju crkvu. Zašto Mitropolija ne baci kletvu na izdajnika Krivokapića?", rekao je Vacić.

On pita zašto ćute episkopi Metodije i Dimitrije? Ističe da bar oni deluju u sredinama u kojima su Srbi apsolutna većina.

"Zašto na ulicama nema na hiljade Srba koji bi blokirali i Podgoricu i druge veće gradove i tako se oduprli tome da ih Crna Gora proglasi za pripadnike genocidnog naroda? Kada će Srbi u Crnoj Gori prestati da daju ikakvu podršku toj državi, državi koja se pretvara u ustašku državu. Da ne lažem, dokazaće oni sami, jer će u avgustu učestvovati na proslavi tzv. Oluje. Kada će Srbi prestati da glasaju za Demokrate Alekse Bečića koje poput najobičnijih kukavica i političkih bednika slede sve što im Krivokapić i zapadne ambasade nalože. Da Njegoš ustane iz groba i da vidi da Crnom Gorom vlada Albanac Dritan Abazović, a da proteruju srpske glavešine jer su branile istinu o turskom zulumu nad Srbima u Bosni, istog trena bi se u njega vratio", rekao je Vacić, i dodaje:

"Krivokapić, Bečić i Abazović jesu možda crnji od najcrnje vrane, ali Srbija nije šaka pirinča da je pozoba svaka vrana koja doleti! Srbija i Srbi su pobedili mnogo moćnije neprijatelje u istoriji, pobediće i ustašluk i fašizam u Crnoj Gori!

Autor:

#Crna Gora

#Miša Vacić