AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se građanima povodom jučerašnjeg potpisivanja Rezolucije o zabrani negiranja genocida u Srebrenici, u Skupštini Crne Gore. On je na svom Instagram nalogu buducnostsrbijeav objavio video u kome srpskom narodu koji živi u Crnoj Gori poručuje da je uz njih.

Predsednik je rekao da smo prethodnih dana i nedelja bili izloženi velikim pritiscima.

Dodaje da je to bilo očekivano od svih onih koji su učestvovali u pokušaju stvaranja takozvanog nezavisnog Kosova.

"Takođe, očekivali smo ih od svih onih kojima ne pada lako činjenica da Srbija brzo i najbrže napreduje u svojoj savremenoj istoriji, i koji bi zato želeli da Srbiju oslabe, ali ih nismo očekivali od onih koji su nam uvek bili najbliži", rekao je Vučić.

Kako kaže, ovo sve govori onima koji sve to moraju da izdrže, dodaje da je to srpski narod, ma gde god da živi.

"Ovo nije naša ni sramota ni krivica. Samo treba da držimo glavu visoko uzdignutu, da radimo što je moguće više, da se borimo još više za sve naše građane, za našu Srbiju.

Kako kaže, da odgovorimo na svaku optužbu, ali da i dalje gradimo mir i čuvamo stabilnost.

"Da nikoga ne vređamo i da nikome ne radimo ono što nama rade, a što se našem narodu ni malo ne dopada. U narednim danima analiziraćemo sve odluke crnogorskog parlamenta. Nećemo donositi ishitrena rešenja i nećemo vređati one koji su te odluke, koje su svakako protiv interesa Srbije, donosili", rekao je Vučić.

Vučić je istakao da je naše da kažemo narodu u Crnoj Gori da smo bili uvek i uvek ćemo biti sa njima.

"Mi bliže nemamo. Nikada niko neće moći da nas razdvoji, ali prema onima koji su donosili političke odluke samo da bi napakostili Srbiji, umećemo da se odnosimo baš onako kako su zaslužili", rekao je Vučić i dodao da sve što smo učinili i sav ekonomski rast koji smo postigli ne znači ništa ako naše komšije i nama najbliži u regionu ne budu još bogatiji.

Predsednik je rekao da je Srbija spremna da pomogne narodu u Crnoj Gori, kao i u svim drugim zemljama u regionu.

"Spremni smo da investiramo i da pomognemo ljudima i u Nikšiću, Pljevaljama, Beranu, Belom Polju, Podgorici.... svuda i na svakom mestu. Nikada nećemo pozivati ljude da negde ne letuju ili letuju, ali ćemo umeti da napravimo odnos kakav zaslužuju vlastodršci koji donose odluke nikada ni ne konsultujući Srbiju, a odluke koje se tiču Srbije", rekao je Vučić.

Dodaje da samo gledaju kako i na koji način da uvrede našu zemlju i obeščaste naš narod i kako kaže, za njih će uvek imati pravi i adekvatan odgovor.

"Odgovor koji će biti miran, takav da će neki pomisliti da je možda i kukavički, ali nikada neće biti udvorički i podanički. Mi nemamo gazde u stranim ambasadama, jedino kome smo mi sluge jeste narod Srbije. Narode Srbije glavu gore, imaćemo još Rezolucija i Deklaracija po regionu, sve će biti prepisane Britanske i Rezolucije iz Saveta bezbednosti i svi će govoriti kako nisu uperene protiv srpskog naroda, a svima je jasno da jesu", rekao je Vučić.

Kako kaže, na Srbiju u njenom usponu i rastu niko neće moći da zaustavi.

"Napred Srbijo! Bićemo mnogo uspešniji nego što smo ikada bili. Živela Srbija!", rekao je Vučić.

Autor:

#Aleksandar Vučić