AKTUELNO

Bivši šef koordinaconog centra za KiM i bivši podpredsednik Vlade Nebojša Čović, trenutnu atmosferu i stanje u Crnoj Gori, povodom dešavanja od juče, nazvao je nastavkom "Milogorske" politike, koja se zasniva na krađi u svakom smislu te reči.

Kako ističe Čović, njega ništa što se u Crnoj Gori juče desilo, posebno nije iznenadilo. Kako navodi, imajući u vidu genezu izbora, gde je došlo do promene, gde se, dodaje zapravo ništa nije izmenilo. On dodaje da je izgubljeno veliko vreme od izbora, do formiranja nove Vlade. On dodaje da je to vreme iskorišćeno kako bi se kadrovi Mila Đukanovića prepakovali na druge pozicije.

Foto: TV Pink Printscreen

- To je nastavak "Milogorske politike". Ja protiv politike nemam ništa, ali imam protiv Milogorske nacije, Crne Gore, tog ambijenta koji je Milo napravio. Postalo je normalno da se ukradu izbori, država, državni kup - rekao je Čović.

Čović dodaje da je šesta tačka rezolucije najinteresantnija, jer ona govori da pravosudni organi Crne Gore treba da procesuiraju sve one koji su učestvovali u Sebrenici. U "Milogori" očigledno ta "crnogorska čast" nije važna. Kako navodi, Milo Đukanović je poslušan, samo zato što je on prvi na listi koji treba da se procesuiraju.

Milova struktura antisrpskog pristupa, postaje centar kriminala postaje centar politike protiv Srba - podvukao je Čović.

Foto: TV Pink Printscreen

Čović smatra, da Srbija nema potrebe da bilo šta komentariše u ovom slučaju. Kako dodaje, svaki naš komentar njima daje na prostoru, jer se stav Srbije jasno zna. Kako ističe, svi zločini na prostorima bivše Jugoslavije jesu osuđeni od strane Srbije, i dodaje da svi, koji su umrljali ruke krvlju, treba da odgovaraju.

- Ne može se nametati jednom narodu, državi, sve to što pokušavaju da urade. Počinje da liči, uz svo poštovanje Srebrenici, da se pravi kult od Srebrenice, gde želi da se pravi država Bosna i Hercegovina, što je potpuno pogrešno - zaključio je Čović.