AKTUELNO

Kada su u pitanju ovakve svečanosti veoma je bitan kod oblačenja i ponašanja.

Sve je spremno za inauguraciju predsednika Srbije Aleksandra Vučića koja će se održati večeras u Palati Srbija, a  kojoj će prisustvovati više od 5.000 zvanica.

Kada su u pitanju ovakve svečanosti veoma je bitan kod oblačenja i ponašanja, pa će tako Vučići moći da čestitaju isključivo državnici, a svako ko ne bude poštovao pravila oblačenja, neće moći da uđe.

Kako treba čestitati

Očekivano je da neće moći svih 5.000 zvanica da čestitaju predsedniku, pa će ta čast pripasti samo državnicima, dok "ostali treba da budu počastvovani jer su pozvani. Pravilo je da se sa predsednikom rukuje i ne zadržava u razgovoru duže od desetak sekundi. Poljupci i zagrljaji obično nisu deo diplomatskog protokola.

Kretanje na prijemu

Toliki broj zvanica neće moći da stane u jednu salu, pa je planirano da oni "cirkulišu" kroz nekoliko salona i holove. Svaka sala će biti dekorisana drugačije, inspirisana određenim delom Srbije i shodno tome će se služiti tradicionalna jela specifična za to podneblje.

Kako se obući

PROČITAJTE JOŠ: PALATA SRBIJA SPREMNA ZA INAUGURACIJU: Selaković proveo medije monumentalnim zdanjem (FOTO+VIDEO)

Prema strogom dres-kodu, žene mogu da obuku koktel elegantne haljine, koje će biti pristojne dužine (ispod kolena) i koje ne bi trebalo da preterano ističu dekolte. Muškarci će moći da nose isključivo crna ili tamna odela, tako da bela, svetlo siva i bež odela nisu poželjna na inauguraciji.

Nije primereno da se igra uz muziku

Na inauguraciji je najavljen nastup trubača Dejana Petrovića, ali uprkos tome neće se smatrati primerenim ako neko od zvanica počne da "đuska", ali i da preteruje u alkoholu.

#Aleksandar Vučić

#Inauguracija

'