AKTUELNO

Porodicu Šutaković u večni mir ispratile su desetine članova porodice, prijatelji, sveštenstvo Eparhije budimljansko-nikšićke...

Govoreći o opstrukciji potrage za nestalima, koju Priština sprovodi već godinama, predsednik Vučić je juče saopštio da su od mnogobrojnih zahteva Beograda, dozvoljena pretraga samo lokacije Bunker, kod Đakovice.

U toj masovnoj grobnici, zatrpani životinjskim skeletima, pronađeni su i posmrtni ostaci sedmoro članova porodica Šutaković i Petrović.

Petoro Šutakovića, koji su ekshumirani 1999, pokopani su tek pre dve godine u Andrijevici, u Crnoj Gori. Tela Darinke, rođene 1945. godine, njenog supruga Nedeljka, rođenog 1936, i sinova Aleksandra, Đorđa i Radomana, koji su imali 10, 17 i 18 godina, bila su u Institutu za sudsku medicinu u Prištini, a na graničnom prelazu preuzeli su ih rođaci.

Prema jednoj verziji, Šutakovići su kidnapovani iz svog stana, u julu 1999, gde su ostali kako bi sačuvali kućni prag. Pripadnici OVK su ih bukvalno izvukli iz doma. A prema drugoj verziji, porodica je pokušala da se skloni u crkvu, ali je uhvaćena na putu. I o njihovoj smrti kolaju dve varijante - da su ubijeni odmah i da su držani u zarobljeništvu dve nedelje, pa zatim likvidirani.

Foto: Printscreen YouTube

Porodicu Šutaković u večni mir ispratile su desetine članova porodice, prijatelji, sveštenstvo Eparhije budimljansko-nikšićke...

- Sahranjujemo kosti davno pobijenih sa namerom da se zatru i nikada ne nađu. Postradali na pravdi Boga, bez krivice, roditelji i maloletna deca, i to u vreme kada je "međunarodna pravda" došla na Kosmet. Eto, vidimo kakva je to bila pravda. Isplivava zlo zlikovaca i pravo lice "velike Albanije". Ovo je jedno od tih lica - rekao je tada vladika Joanikije, posle pomena u manastiru Đurđevi stupovi u Beranama.

#porodica Šutaković