AKTUELNO

Srbija je zainteresovana da osnaži i obogati veze sa Ujedinjenim Kraljevstvom u svim oblastima, istakao je predsednik Srbije na sastanku.

Srbija će uvek da bude čvrst oslonac za miran i stabilan Balkan, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić u razgovoru sa ministrom odbrane Ujedinjenog Kraljevstva Benom Volasom koji je istakao da je Zapadni Balkan veoma važan za UK i da Srbija ima najveći značaj za mir i stabilnost u regionu.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Vučić je rekao i da se nada da će zajedničkim zalaganjem, srpsko-britanski odnosi biti uzdignuti na nivo istinskog partnerstva, kakve smo imali kao saveznici u oba svetska rata, saopštila je pres služba predsednika.

On je istakao da je Srbija zainteresovana da osnaži i obogati veze sa Ujedinjenim Kraljevstvom u svim oblastima, uključujući i oblast odbrane.

S tim u vezi je istaknuta važnost zajedničkog angažovanja pripadnika srpske i britanske vojske u okviru Misije UN na Kipru. Vučić je upoznao ministra Volasa i sa povoljnim ekonomskim kretanjima u Srbiji, sa nadom da će biti povećan interes britanskih investitora za ulaganje u našoj zemlji.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Vučić i ministar Volas su razgovarali i o globalnim pitanjima, kao i o situaciji u regionu.

#Aleksandar Vučić

#Ben Volas