AKTUELNO

Jedina ideja sastanaka u Briselu jeste da Srbija prizna nezavisnost Kosova, ali se to neće dogoditi, kaže za Pink urednik "Informera". Ističe da od dijaloga, sem snažnih pritisaka na našu zemlju, ne očekuje ništa više.

Glavni i odgovorni urednik dnevnog lista „Informer“ Dragan J. Vučićević kaže da od sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i navodnog premijera lažne države Kosovo Aljbina Kurtija suštinski ne očekuje ništa jer će, kako ocenjuje, Kurti od ovih pregovora pokušati da napravi politički cirkus.

- Siguran sam da Aljbin Kurti zapravo i ne želi da pregovara, već je na to nateran od strane svojih zapadnih sponzora. Oni svi zajedno imaju samo jednu ideju – da Srbija u Briselu, danas-sutra, prizna lažnu državu Kosovo, međutim taj film gledati neće – kaže Vučićević za Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

Podseća da je predsednik Vučić više puta ponovio da neće priznati nezavisnost južne srpske pokrajine, ali da druga strana „kao papagaj priča o međusobnom priznanju“.

- Ljudi, ne znam šta je rešenje?! Ako postoje pregovori o nečemu, to znači da se dogovaramo, da svaka strana iznosi svoje stavove i predloge, i da se traži zajedničko rešenje – kaže urednik „Informera“.

Još jednom ističe da, osim velikih pritisaka na Srbiju, ne očekuje ništa više u Briselu.

- Veliki pritisci zapadnih moćnika na Srbiju su već počeli i traju, jer im naša zemlja ne treba u ovakvom obliku. Srbija treba da bude onakva kakva je bila u Đilasovo i Tadićevo vreme, država-marioneta koja bez pogovora sluša naredbe sa zapada – kaže Vučićević za „Novo jutro“.

#Dragan J. Vučićević

#Novo jutro