AKTUELNO

Konstantin Samofalov je još jednom u ulozi ispraznog megafona onih koji su Srbiju svojevremeno doveli do ivice ekonosmkog i društvenog ambisa pokušao da obmane građane ove zemlje. Obmana i laž zločincima iz bivšeg režima nije strano, za bolje od toga nisu ni sposobni. Ono što Samofalov i njegove gazde nemaju hrabrorsti da priznaju jeste da je organizovana kriminalna grupa Belivuka lišena slobode i procesuirana upravo za vreme Aleksandra Vučića i SNS-a.

Oni tu hrabrosti nisu imali nikada, lakše im je bilo da servilno opslužuju mafijaše, da im Šarićev klan budu glavni investitori, a zemunci i danas omiljeno društvo. Neka pita Đilasa zašto je to tako. „ Hrabrost“ je samo postojala onda kada je zahvaljujući političkoj podršci tadašnjeg žutog preduzeća porodici Samofalov omogućeno da na sumnjiv način stekne ogroman broj nekretnina na ekskluzivnim lokacijama na Vračaru.

A posebno je jadno i bedno kada takvi govore o pokojnom Oliveru Ivanoviću. O Oliveru Ivanoviću govore oni koji nisu preduzeli ništa da bi njemu i članovima njegove porodice pomogli dok se nalazio u pritvoru i koji su nemo gledali dok su se za vreme njihove vlasti napadali Srbi na Kosovu i Metohiji ali i širom Srbije i novinari i građani koji su učestvovali na mitinztima protiv tadašnje vlasti. 

Aleksandar Vučić i SNS su jedini koji su tada štitili i porodicu Olivera Ivanovića ali i čitav naš progonjen i namučen narod. Govoriti o Kosovu iz ugla nekoga ko je bio deo politike koja je pred Međunarodnim sudom pravde počinila poseban zločin prema svom narodu i svojoj zemlji tek je neprihvatljivo. Građani Srbije od 2012.godine mogu da vide svakodnvenu borbu Aleksandra Vučića za zaštitu nacionalnih interesa, Kosova i Metohije u granicama Srbije i zaštitu srpskog naroda na Kosovu. 

Kada isti govori o podršci Aleksandru Vučiću i njegovoj odgovornoj politici, nek se podseti da je ta politika na izborima održanim 2020.godinie osvojila preko 60 posto podrške građana Srbije dok kartel čije interese on zastupa nema ni u jednom relevantnom istraživanju. Nema ga zato što narod ne želi više da glasa za ostatke nekadašnje Demokratske stranke koja je ovu zemlju razorila i dovela na ivicu propasti u svim oblastima.

Građani ne žele da glasaju za politiku koja poziva na donošenje deklaracije o genocidu u Srebrenici i politiku koja poziva na uvođenje sankcija Srbiji. I neće da glasaju za one koji su isti kao Draganu Đilas, čiji je jedini cilj da sačuva svojih 619 miliona evra na Mauricijucu i još 17 svetskih destinacija. Takvi sami sebe vode na mesto na kome je završila kompletna Demokratska stranka.

Na smetlište političke istorije. I umesto da svakodnevno napadate politiku budućnosti, politiku većih plata i penzija, politiku novih autoputeva koju predvodi Aleskandar Vučić pokušajte narodu da objasnite kako ste stekli kvadrate na najboljim lokacijama na Vračaru, račune sa desetine i stotine miliona evra koje niste imali pre nego što ste zajahali na vlasti. Možda najzad shvatite šta je zaista bila vaša kobna greška.