AKTUELNO

Vjerica Radeta, potpredsednica Srpske radikalne stranke, rekla je večeras kako se ona ne krije, već da živi normalno, a zatim je i dodala kako nema razloga da se oseća kao Haški begunac.

Dodaje za TV Vesti i kako, to što je Haški tribunal pokrenuo određeni postupak protiv nje i njenog kolege Petra Jojića nema veze s onim što se desilo, a onda i naglašava kako se zapravo nije ništa desilo.

Foto: TV Vesti

Ja ne bežim, ja sam u TV studiju, ja normalno funkcionišem, radim, živim i nemam razloga da se osećam kao begunac, jer to nisam. Niti sam ratni zločinac, niti sam bilo kakav zločinac, niti sam učinila bilo kakvo krivično delo. To što je Haški tribunal pokrenuo određeni postupak protiv mene i mog prijatelja i kolege Jojića i sada pokojnog Jove Ostojića, to zaista nema veze s nečim što se zaista desilo, jer se nije desilo ništa. Niko od nas nije napravio ni najmanji prekršaj, niti krivično delo - kaže Radeta.

Na pitanje voditelja Srđana Predojevića, kako se osećala kada je čula sinoć svoje ime na sednici Saveta bezbednosti UN, Radeta kaže kako se nije osećala lično prozvanom, iako se našla u centru zbivanja.

Foto: TV Vesti

Vidim Ađijusa i Bramerca kao dva odvratna živa bića, zaista drugačije ne mogu da kažem, jer oni to jesu. Da li ste gledali s kakvom srećom su komentarisali potvrđenu doživotnu robiju Ratku Mladiću? Oni su ceo Haški tribunal i oni se tako ponašaju sve ove godine. Oni su potvrdili da su, ne znam koliko puta, antisrpski sud. Ja kada sam čula svoje ime, nisam se osećala lično prozvano, jer nemam ulogu u tome. Kako je došlo do toga? Nisam došla tu zbog svog imena ili prezimena, mogao je biti bilo ko iz tima ko je pomagao pripremu Šešelju. Oni su izabrali nas, možda su izvlačili imena iz šešira, kada su videli kakav problem imaju sa Šešeljem. Oni su svi istraumirani. Svi su radili protiv Šešelja, a Šešelj je bio sam i on sam ih je pobedio. Oni nam stavljaju na teret da smo mi nekakvim nedozvoljenim radnjama uticali na svedoke. Naravno da nismo, mi smo kao članovi tima bili istražitelji - dodaje Radeta.

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, SatTrakt - 011, Orion - 018, Pošta net - 110

Pratite "TV Vesti" i na društvenim mrežama: Instagram i Youtube!