AKTUELNO

Darko Mladić, sin generala Ratka Mladića, i u sredu po podne se video sa ocem kada im je dozvoljeno da razgovaraju dva i po sata.

- Spavao je dugo, jer je uveče gledao sednicu Saveta bezbednosti. On presudu vidi kao sredstvo kojim NATO preko Haškog tribunala želi da postigne ciljeve na Balkanu, koje ranije nije mogao. Srbi su im pružili otpor. Komentarisali smo i da tamo gde je bio Mladić nije bilo ustaških jama u koje su pobacani Srbi. Sećao se nekih ljudi i događaja, pa smo o tome najviše pričali.

Foto: Tanjug AP/Peter Dejong

Darko kaže i da je otac hteo da mu da onaj "indijanski" prsten, koji je privukao veliku pažnju na izricanju presude, da ponese deci, ali mu čuvari to nisu dozvolili.

Prsten koji je general Ratko Mladić nosio na izricanju presude mu je pre četiri godine poklonio bivši vojnik koji sada živi u Holandiji. Na prstenu je glava indijanskog poglavice.

Foto: Tanjug AP/Peter Dejong, PrintscreenTVPink

Prsten nosi posebnu simboliku koja se vezuje za 19. vek i ono što si Indijanci tada prošli u SAD.

- Oni su tada bili žrtve i Englezi su ih skoro istrebili. Sada Srbi prolaze kroz sličnu sudbinu - rekao nam je Darko Mladić, navodeći da njegov otac od kako ga je dobio na poklon stalno ga nosi.

Podsetimo, čuveni zlatni prsten generala Mladića sada novi Darko. Otac mu ga je dao dok je bio u pritvoru pre odlaska u Hag.