AKTUELNO

Vladimir Marinković, poslanik Skupštine Srbije istakao je značaj državničkog, liderskog nastupa predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je u pet minuta uspeo da pokaže celom svetu da Srbija vodi sopstvenu politiku i poslao snažnu poruku našem narodu.

Marinković kaže da smo svi iščekivali presudu, ali je većina unapred znala kakva će presuda biti i to dovoljno govori o današnjoj situaciji na globalnoj sceni po pitanju međunarodnog prava.

- Ono što je najbitnije za samo čovečanstvo, ali i za nas ovde u Srbiji i regionu je pitanje pravde i odnosa velih sila prema malim državama. To ne da je nefer utakmica, već je vidljivo to je i sudijia Niande je to potvrdila kada je izuzela svoje mišljenje i predložila da se suđenje ponovi - kaže Marinković.

Treba da joj čestitamo na hrabrosti, najlakše je ići linojm manjeg otpora, kao što su drugi činili. Istakao bih liderski, državnički nastup predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je u pet minuta uspeo da pokaže celom svetu da Srbija više nije Dominon i da vodi sopstenu politiku i jasna poruka srpskom narodu da on i naša država nisu osuđeni i da nastavljamo sa razvojem i borbom za državu - napomenuo je Marinković.

Njegove poruke su, dodao je, ohrabnrujuće za građane Srbije.

Predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković navodi da smo mogli naslutiti kakva će biti presuda, kao i da će biti pokušaja da se Srbija stavi na stub srama.

Foto: TV Pink Printscreen

- To je bilo dobro orkestrirano. U tom slislu je govor ruskom predstavnika disonantan, za nas ohrabrujući, a za nekoga i otrežnjujući nadam se. U svakom slučaju jedna podrška koja i racionalna analiza svega što se događa - rekao je Vuković.

#Nenad Vuković

#Vladimir Marinković