AKTUELNO

U Kosovskoj Mitrovici je počela prva faza izgradnje nove moderne zgrade Univerziteta u Prištini, sa privremenim sedištem u tom gradu.

Kako je saopštila Kancelarija za KiM, raščišćavanjem terena i rušenjem postojećih objekata, od juče se priprema teren za izvođenje radova.

Nakon toga, navode, stvoriće se uslovi za planiranu realizaciju druge faze, koja podrazumeva izgradnju samog objekta koji će imati 10.500 metara kvadratnih i prostiraće se na četiri sprata sa podrumom i galerijom.

Foto: Privatna arhiva

Projekat se finansira sredstvima Vlade Srbije, preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju. Kada bude završen, u savremenom Univerzitetskom centru biće smeštene zgrade Prirodno-matematičkog fakulteta, Ekonomskog fakulteta, Pravnog fakulteta i zgrada Rektorata.

Zgrada će posedovati sve potrebne kabinete, učionice, laboratorije, amfiteatre, biblioteke sa čitaonicama, IT centar, svečanu salu, restoran, terasu, kuhinju i biće opremljena po najvišim standardima.

Foto: Privatna arhiva

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković kaže da će izgradnjom novog Univerzitetskog centra, Kosovska Mitrovica dobiti novi simbol grada na ponos svih.

"Ovo je samo još jedan pokazatelj da država brine o svom narodu na teritoriji Kosova i Metohije, da ulažemo u budućnost naše dece, ostanak i opstanak našeg naroda u pokrajini", poručio je Petković.

Autor:

#Aleksandar Vučić

#Kosovska Mitrovica

#Univerzitet