AKTUELNO

Ana Mandić (24), ćerka Ratka Mladića, 24. marta 1994. godine, izvršila je samoubistvo, a u javnosti se dugo spekulisalo o motivima zbog kojih je Ana digla ruku na sebe i da li je to uradila. Ova tragedija, ostavila je veliki trag na generala.

Ana se prema nekim navodima ubila očevim pištoljem u porodičnoj kući u kojoj su u to vreme bili njeni brat i majka, međutim, bivši komandant nije verovao u to.

Naime, Bivši komadant Vojske RS koji je svoju čerku zvao svojom zvezdom oduvek je tvrdio da ona nije izvršila samoubistvo, već da je poginula “od srpske ruke”, a posle hapšenja je čak rekao i da zna imena navodnih ubica.

Ana je bila jedna od najboljih studentkinja medicine, na oca je bila ponosna, posećivala ga je na ratištu, a onda se 1994. godine nešto dogodilo i podigla je ruku na sebe.

Gubitak ćerke Mladić je teško podneo, a Anu su pred sahranu obukli tehničari, ali je Mladić na sopstveno insistiranje poslednji put našminkao ćerku.

Smrt ćerke uticala je da se ponašanje Ratka Mladića drastično promeni, a oni bolje upućeni u dešavanja oko generala kažu da je posle tragičnog događaja Mladić potpuno promenio čak i ratnu taktiku.

Autor:

#Ratko Mladić

#Sahrana

#ćerka