AKTUELNO

Narodni poslanik Đorđe Milićević i urednik dnevnog lista srpski Telegraf Dražen Ostojić su ovog jutra za Novo jutro, prokomentarisali najaktuelnije teme današnje štampe, gde su se dotakli i Američkog naoružavanja Prištine, suprotno rezoluciji 1244.

Povodom naoružavanja Prištine od strane Američkih snaga, Milićević ističe da je to način kršenja rezolucije 1244 saveta bezbednosti UN. On dodaje da je sve što se dešava, deo strategije velikih sila i zapadnih zemalja, a da jedan pravac strategije, ide ka kriminalizaciji porodice predsednika Srbije.

Foto: TV Pink Printscreen

Odavno svetske sile nije briga za rezoluciju 1244 saveta bezbednosti UN. Rekao bih da je ovo deo osmišljene strategije velikih sila i zapadnih zemalja, i taj pravac ide ka predsedniku Srbije i nekako, analizirao sam to, ta strategija ide u dva pravca. Jedan pravavac ide ka izvršenju pritiska na države koje nisu prihvatile KiM, a drugi je da se nastavi kriminalizacija porodice predsednika Aleksandra Vučića, iz razloga što on nije faktor stabilnosti, već faktor političke stabilnosti i u regionu. Nije reč o donacijama u kovidu, već i u poverenju - objasnio je Milićević.

Povodom politike predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Milićević podvlači da predsednik ima samo jedan interes, a to su građani i država.

Foto: TV Pink Printscreen

Nisu navikli da im neko govori istinu i da tog nekoga nije bitno za politički rejting. On ima samo jedan interes, građane i državu - dodao je Milićević.

Milićević ističe da niko ne želi jaku Srbiju, a da će uskoro, za sve loše što se dešava Srbiji, biti usmereno ka predsedniku, koji sa tim nema veze.

NIKO NE ŽELI JAKU SRBIJU

Pred Srbijom su velika iskušenja izazovi i dešavanja. Niko ne želi jaku Srbiju, a ja očekujem da će vrlo brzo Aleksandar Vučić biti kriv za sve ono loše. Evo, američki BBC drži non - pejper na naslovu danima, a mi sa tim nemamo veze - nastavljao je Milićević.

Ostojić sa druge strane, dodaje da je jedan problem na Balkanu, a to je Srbija koja ne želi da uđe u NATO, jer se trudi da bude politički neutralna.

Foto: TV Pink Printscreen

- Samo je jedan problem na Balkanu, a to je Srbija, problem je samo što ne radimo ono što su oni zamislili. Oni kada nešto zacrtaju idu po svaku cenu, pogotovo što se Srbija trudi da bude vojno politički neutralna. Većina je ušla u NATO osim BiH zbog situacije, a svi ostali su naterani, bez obzira na volju naroda. Imamo primer Crne Gore. Mi sada vidimo i da Amerika naoružava Prištinu protivno rezoluciji 1244 - rekao je Ostojić.

On navodi Rusiju i Kinu kao odličan primer, i zemlje koje pomažu okruženju, dok sa druge strane, Amerika naoružava Prištinu protivno rezoluciji 1244.

- To što rade Rusija i Kina je dobro. kada je počela korona, ta ista Kina je pomagala svima. To je ono što rade - pomažu ljudima u okruženju, za razliku terorista koji naoružavaju. na sreću, Amerika više nije toliko jaka - nastavljao je Ostojić.