AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u četvrtak saopštio svoju odluku o tome da mandatar za sastav nove Vlade bude Ana Brnabić. Obrazlažući odluku Vučić je rekao da ga je Brnabićeva uverila da ima podršku većine narodnih poslanika u Narodnoj Skupštini.

Osporavanja izbora predsednika Srbije Aleksandra Vučića za mandatara, Ane Brnabić, stižu sa raznih strana, pa i iz same koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke. Sto poslanika SNS lično se izjasnilo da su za Brnabić, a kolicioni partneri izjavljivali su prethodnih dana da će podržati izbor za mandatarku koju je predložio predsednik.

Pročitajte još: Politikolog prof. dr Vladimir Džamić: ZAŠTO TREBA PODRŽATI ANU BRNABIĆ

Oko izbora Ane Brnabić i podrške koalicionih partnera digla se velika prašina.

Kako smatra Dejan Miletić iz Centra za proučavanje globalizacije, Vučićev izbor je zapravo promišljeni potez kojim je kao kroz sito provukao svoje poslanike i poslanike koalicije, te je pokušao da do kraja sagleda na šta može da računa u narednom periodu.

Foto: TV Pink

Čini mi se da su mnoge stvari jasnije, sada gledamo zajedničku vladu SPS i SNS i verovatno više ne. Činjenica da je to tako je i najava da će gospodin Ružić ući u Vladu, da je to jedan od uslova SPS. Ovo je kao jedna priprema za tranziciju koja će se desiti i vrlo je velika dilema koliko će objektivno ova Vlada trajati posle svega - izjavio je Miletić za televiziju Pink.

Zoran Ostojić, novinar, smatra da će mandat Ane Brnabić biti više prozapadno orjentisan nego dosad, te da napadi na nju imaju upravo veze sa ovim.

Foto: TV Pink

Pročitajte još: Vuletić: Bliži smo novoj vladi, ko ne glasa-faktički u opoziciji!

- Nema to veze sa njenim seksualnim opredeljenjem, niti bilo čim drugim, već upravo sa političkom orjentacijom. Prvi je Šešelj rekao da će ona biti okrenuta zapadu, i ovo je jedna od retkih njegovih izjava sa kojima se ja slažem – poručio je Ostojić za televiziju Pink.

#Aleksandar Vučić

#Ana Brnabić

#Zoran Ostojić

#mandatar

'