AKTUELNO

Funkcionerka Socijalističke partije Srbije Slavica Đukić Dejanović kaže da je ta stranka bez dileme prihvatila Anu Brnabić kao kandidata za premijera Srbije.

"Na organima naše partije dali smo apsolutnu podršku predlogu predsednika Aleksandra Vučića da mandatar bude Ana Brnabić koja je vredna, odgovorna. Ona je do sada ispoljila takve kvalitete da smo bez ikakvih dilema prihvatili nju kao kandidata", rekla je Đukić Dejanović.

Govoreći o stavu koalicionog partnera socijalista, Dragana Markovića Palme da poslanici njegove stranke Jedinstvena Srbija neće podržati Anu Brnabić, ona je rekla da je pravo svakog čoveka da se opredeljuje pa i po tom pitanju, ali da bi ona volela da Marković "nađe zajednički jezik".

PRIPREMA ZA VUČIĆEVU INAUGURACIJU PRI KRAJU: Evo ko sve dolazi!

Upitana da li se može desiti scenario da SPS ostane u Vladi Srbije, a da Jedinstvena Srbija iz nje izađe, Djukić Dejanović kaže da je u politici sve moguće, ali bi ona volela da u punom sastavu nastave dalju saradnju.

Na pojedine medijske spekulacije da će ona preuzeti resor zdravstva, Slavica Djukić Dejanović kaže da je to stvar mandatara i da o tome nije razmišljala, niti je neko sa njom razgovarao na tu temu.

Na pitanje da li ostaje u Vladi Srbije, ona kaže da je na organima svoje stranke dobila saglasnost da ostane u vladi.

"Naravno, ako mandatarka bude mislila da je to u redu", zaključila je Slavica Djukić Dejanović.

#Ana Brnabić

#Slavica Đukić-Dejanović

#mandatar

'