AKTUELNO

Ministar i ambasador su izrazili nadu da će saradnja u narednom periodu biti intenzivirana.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin održao je danas sastanak sa novoimenovanim ambasadorom Sjedinjenih Meksičkih Država u Beogradu, Karlosom Feliksom.

Ministar Vulin i ambasador Feliks, istakavši dobre i prijateljske odnose dve zemlje, izrazili su nadu da će saradnja u narednom periodu biti intenzivirana.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Na sastanku je konstatovano da postoji prostor za unapređenje saradnje, posebno u oblastima borbe protiv organizovanog kriminala i istakli uverenje da će potpisivanje Sporazuma o saradnji u oblasti organizovanog transnacionalnog kriminala i trgovine narkoticima i Memoranduma o razumevanju o jačanju policijske saradnje, čije je usaglašavanje u toku, dati odličnu osnovu za dalje unapređenje saradnje.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Ministar Vulin izrazio je veliku zahvalnost na principijelnoj i nedvosmislenoj podršci teritorijalnom suverenitetu i integritetu naše zemlje i istakao da duboko cenimo čvrst stav Sjedinjenih Meksičkih Država o nepriznavanju tzv. Kosova. Ambasador Karlos Feliks naveo je da se njihov stav neće menjati i da će nastaviti da štite interese i dobrobit srpskog naroda.

#Aleksandar Vulin

#Karlos Feliks