AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da nasilje u Beton hali nema baš nikakve veze sa navijanjem i navijačima, već isključivo sa huliganima koji se kriju iza crveno-bele ili crno-bele zastave.

Vulin je uputio apel roditeljima da čuvaju i vaspitavaju svoju decu jer, dodao je, to ne može da čini policija, a posebno ne tribina.

"Mi znamo ko su izvršioci. Uhapsili smo 129 izvršilaca, ali hoću da znam i ko su naručioci. Sedamnaest maloletnika, to je odgovornost svih nas, naravno, ali na prvom mestu roditelja.
Gde su vam deca? Gde je tih 17 dečaka bilo te noći? Očevi, majke, jeste li ih pitali gde su? Jeste li ih pitali dan pre toga? Je li znate s kim se druži vaše dete?", upitao je Vulin i poručio:

"Ne može policija da vam vaspitava decu. Mi hapsimo. Kad dođe do nas - kasno je. Onda je gotovo. Nemojte od nas da tražite pomoć, jer pomoći nema. Zakon je prekršen, a zakon je takav kakav jeste. Ali pre toga, budite sa svojom decom".

Vulin je još jednom pohvalio brzu i efikasnu reakciju beogradske policije koja je zaštitila građane i pohapsila izgrednike.

"Videli ste da smo brzo zaštitili građane i povratili javni red i mir. Istog momenta kada se to desilo policijske snage su se tu stvorile i odreagovale na najbolji moguć način. Načelnik PU za grad Beograd Veselin Milić je odmah bio tu, a došao sam i ja", rekao je Vulin.

Istakao je da je policija radila svoj posao i naglasio da se nasilje iz Beton hale neće ponoviti.

"Kada vidite reakciju policije, kada vidite one scene, ja se ne radujem tim scenama. Ima ljudi koji leže poređani jedan do drugog, na betonu, koračaju u redu po dva ili tri, sa rukama na glavama. To jeste reakcija policije i policija je snažna, ali to je strašno, ja ne želim to da gledam. To se neće ponoviti. Daćemo sve od sebe", zaključio je Vulin.

Autor:

#Aleksandar Vulin

#Beton hala