AKTUELNO

"Pokušavali smo da mu obezbedimo lekare iz Srbije i jedva smo, nakon prvostepene presude, uspeli da mu dovedemo doktore, ne na pregled, već u posetu", kaže Darko Mladić.

- Nedavno smo dobili najnoviji lekarski izveštaj u kojem, na celoj strani teksta, nema nijedne jedine informacije o zdravstvenom stanju generala Ratka Mladića – izjavio je jutros za TV Pink njegov sin Darko Mladić.

Nabliže informacijama o zdravstvenom stanju, kaže Mladić, jeste podatak da mu je pritisak viši nego inače.

- Čujemo se svakodnevno i u zadnje tri nedelje prijavio je dva incidenta. Tačno pre tri nedelje imao je vrtoglavice, gubitak pamćenja koji je išao dotle da nije mogao da se seti broja moje majke. Imao je i veliki skok pritiska koji mu je izazvao slabost – kaže Darko Mladić.

Foto: TV Pink Printscreen

Na pitanje može li se Mladiću obezbediti lekar iz Srbije, njegov sin kaže da je to pokušavao i da je jedva, nakon prvostepene presude, uspeo da dovede lekare, ne na pregled, već da mu urade posetu.

- Imali smo sva obećanja da će nam dati i instrumente da koristimo, nismo dobili ništa! Nisu dali ni da se iz susedne sobe unese EKG, dozvolili su samo stetoskop – kaže Darko Mladić.

Govoreći o Radovanu Karadžiću koji je prebačen u Veliku Britaniju gde će nastaviti da služi kaznu, advokat Branko Lukić ocenjuje da je zatvorski sistem u ovoj zemlji odavno izmakao van kontrole.

Foto: TV Pink Printscreen

- Zatvorenici drže kontrolu u zatvorima i nije mi jasno da li je to namerno tako, ali znamo da su od britanskih zatvora gori samo američki – kaže Lukić za Pink.

Advokat Dragan Palibrk kaže da je više puta govorio na temu nepravde koje smo svedoci u „šklopociji od suda“.

- Gola sila nema nikada obrazloženje po pravilu i ne treba da je ima. Svaki sud je baziran i oformljen na osnovu ustava, zakona, pravnih načela, normi i morala. Funkcionisanje blizu tri decenije te školopocije apsolutno je bazirano na goloj sili. Ta sila je primenjivana prema Srbima i premeštanje Karadžića je samo šlag na torti svega što se dešava – kaže Palibrk.

Foto: TV Pink Printscreen

Više o ovoj temi pogledajte u video-prilogu u nastavku:

#Branko Lukić

#Darko Mladić

#Dragan Palibrk