AKTUELNO

Danas je u Kombank dvorani održana sednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke.

Potpredsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević izjavio je nakon što se sednica GO SNS završila, da se stranka sprema za dalji rad, da će biti dostupnija za građane i da neće bežati od izbora, naprotiv.

- Priznajemo jedino volju građana - rekao je Vučević.

Foto: TV Pink Printscreen

Aleksandar Šapić, potpredsednik GO SNS, izjavio je da je svestan odgovornosti koju je dobio sa funkcijom, posebno jer je reč o velikoj organizaciji koja je odgovorna za vođenje Srbije i njenog društva.

- Učiniću koliko god mogu da SNS bude bolja našim ulaskom, a nadam se i da će ova organizacija bolje uticati na mene - kaže Šapić.

Dodaje da svaki uspeh naše zemlje, svako novo radno mesto i svaki kvalitetniji ekonomski razvoj znače i uspeh organizacije kojoj pripada, ali obrnuto ne sme da bude.

Foto: TV Pink Printscreen

- SNS postoji već 13 godina i to sigurno nije ista organizacija kao onda kada je oformljena. Ima genezu, menjala se, ali kako je rekao Vinston Čerčil: "Ako želite da budete isti, morate da se menjate". Živimo u vremenu u kojem moramo stalno da se ažuriramo, menjamo i radimo na sebi - rekao je Šapić, dodajući da je upravo to zadatak.

On se zahvalio SNS, odboru i poverenju koje mu je dato.

- Činićemo sve da budemo još bolji, efikasniji i nadam se da će najveći interes od toga imati naša zemlja - kaže Šapić.

"Nije bilo rasprava o smeni ili ostaci Stefanovića u izvršnoj vlasti"

Odgovarajući na pitanja novinara o ostavci Nebojše Stefanovića na mesto predsednika GO SNS Beograd, Vučević kaže da nije raspravljano o njegovoj smeni ili ostavci u izvršnoj vlasti, ni o njegovoj, niti bilo čijoj drugoj.

Foto: TV Pink Printscreen

- O ostavkama se ne raspravlja i u motive istih se ne ulazi. Konstatovano je samo da je Stefanović podneo neopozivu ostavku na mesto predsednika GO SNS Beograd - rekao je Vučević.

Vučević je izjavio da je akcenat bio na ujedinjenju sa SPAS-om, te da će se u oktobru birati rukovodstvo stranke.

- Dobiće šansu neki drugi ljudi, što je i normalno. Do kongresa stranke sprovećemo unutarstranačke izbore na lokalnim nivoima - rekao je potpredsednik SNS.

Ističe da je SNS tu zbog Srbije i da je ponosan na članstvo u stranci, jer se otvoreno priča i o uspesima, i o manjkavostima.

- Reći ćemo ako neko nije dobro radio, ali danas nije bilo lova na veštice, niti se iko uplašio da razgovara o bilo čijoj odgovornosti. Nije se dizala neka temperatura, pa se spustila, već je sve bilo prirodno i donekle očekivano. Na jesen ćemo, verujem, spremiti mnogo novih ljudi. Čeka nas odluka predsedništva da vidimo ko će do kongresa voditi GO SNS Beograd i idemo na pripreme za izbore - kaže Vučević.

#Miloš Vučevič

#SNS

#sednica