AKTUELNO

Danas je održan sastanak u sedištu Srpske napredne stranke, na kojem se sa poslanicima raspravljalo o izboru nove Vlade i podršci Ani Brnabić za premijera.

Analitičar Dejan Vuk Stanković poručio je za TV Pink da je logično da je jednoglasno odlučeno da podrška danas bude data Ani Brnabić jer ju je predložio Aleksandar Vučić.

Foto: TV Pink

- Podrška njegovom predlogu je podrška i SNS-u. Smatram da nema razloga protiv Brnabić, jer je dosad pokazala odlične rezultate, koja je odlučna i koja je kao nestranačka ličnost relaksirala odnose. Ona je optimalno rešenje - rekao je Vuk Stanković.

Dragan Đukanović iz Instituta za spoljnu politiku ne sumnja da će većina biti obezbeđena, te da će se nastaviti sa reformama i da će postojati spoljnopolitički kontinuitet.

Foto: TV Pink

Vuk Stanković je istakao da su izborni ciklusi česti, da je kompozicija Vlasti složena.

- Bojim se da se u tim kalkulacijama zanemarivalo šta je Vlada uradila. Brnabić će autoritet steći svojim rezultatima - istakao je Vuk Stanković, dodajući da treba imati u vidu da je naš sistem izvršne vlasti koncipiran tako da predsednik i premijer koordiniraju.

Foto: TV Pink

Oni će, kako je istakao, funkcionisati kao tim.

Đukanović smatra da je nužan unutrašnji dijalog o Kosovu, te da je bitno da ne bude bez emocija. Za spoljnu politiku, kako kaže, se ne plaši.

- Nastavićemo da otvaramo poglavlja, vodimo izbalansiranu politiku i napredujemo u svakom smislu - rekao je Đukanović.

#Aleksandar Vučić

#Ana Brnabić

#Dejan Vuk Stanković

#Dragan Đukanović

'