AKTUELNO

PredsednikSrbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka i zahvalio za dopremljene nove količine vakcina Sputnik V, koje su odmah uključene u proces vakcinacije u našoj zemlji.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko razgovarali su o situaciji u regionu.

Govoreći o planiranom nastavku dijaloga Beograda i Prištine, predsednik Vučić je rekao da su teški dani pred našom zemljom, ali da će u Briselu uložiti mnogo energije da, kao i u svakoj prilici, štiti državne i nacionalne interese Srbije, boreći se za kompromis.

Ambasador Bocan-Harčenko je potvrdio aktivnu podršku Rusije radi odbrane normi međunarodnog prava i, time, teritorijalnog integriteta Srbije. Dvojica sagovornika su se saglasili da su politika mira i saradnje od najvećeg značaja za dalji razvoj Zapadnog Balkana.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su razmotrili napredak ekonomske saradnje Srbije i Rusije i istakli da zajednički infrastrukturni projekti, kao i projekti u oblasti energetike, prate planiranu dinamiku i da će po završetku umnogome doprineti ekonomskom napretku naše zemlje, kao i kvalitetu života građana.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su razgovarali i o narednim bilateralnim kontaktima zvaničnika dveju zemalja.

#Aleksandar Bocan-Harčenko

#Aleksandar Vučić