AKTUELNO

"Svi koji su pisali laži, moraće da dokažu svoje tvrdnje na sudu", izjavio je ministar bez portfelja.

Ministar bez portfelja zadužen za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština Novica Tončev izjavio je za TV Vesti da, uprkos naslovima u pojedinim medijima, ne poseduje pištolj.

- Dakle, niti imam dozvolu za nošenje oružja, niti imam ijedan pištolj ili bilo koju drugu vrstu oružja – kaže Tončev.

Ističe da je ovo informacija koja je lako proverljiva, te da ga ljudi, posebno njegovi sugrađani u Surdulici, dobro znaju i poznaju.

Foto: TV Vesti

- Ja idem sam ulicom, nemam obezbeđenje, a pištolj nikada nisam nosio, sem kad sam bio u vojsci. To odgovorno tvrdim i mogu da potpišem – izjavio je ministar.

Dodaje da je pre 30 godina imao dozvolu za držanje oružja. Šokiran je činjenicom da su pojedini mediji objavili njegovu fotografiju na naslovnoj strani, uz tvrdnju da poseduje pištolj.

- Šetam kroz Surdulicu, kroz Niš, Beograd i svakome ko gleda, a ko me je ikada u životu video sa pištoljem, sem u vojsci, daću nagradu od 10.000 evra. Pitate se možda odakle mi 10.000 evra, a daću i dokaz o poreklu tog novca – kaže ministar za TV Vesti i dodaje:

Ja radim 33 godine, od 1988, a u politiku sam ušao kao dobar privrednik i ostvaren čovek.

Foto: TV Vesti

O incidentu iz 2014.

Na pitanje o incidentu iz 2014. godine, kada je Tončev osuđen na uslovnu kaznu zbog tuče, ministar kaže da je tada bio kandidat za narodnog poslanika, da je organizovao skup u selu Jelašnica, gde su došli samo simpatizeri SPS.

- U to vreme druga strana nagovorila je jednog pijanog čoveka da dođe, popeo se na stub i počeo sve da vređa. Prišao sam mu, sklonio ga, što se vidi i na snimku koji postoji. Naišla je policija, oni su ga našminkali, poslali u bolnicu, izvadili lekarsko uverenje i ja sam bio na sudu – kaže ministar. Čak je, dodaje, i navodna žrtva izjavila da nije udarena, pa je krivično delo prepravljeno u „uznemiravanje građana“.

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, SatTrakt - 011, Orion - 018, Pošta net - 110

Pratite "TV Vesti" i na društvenim mrežama: Instagram Youtube!

#Novica Tončev

#TV Vesti