AKTUELNO

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma rekao je da Dragan Đilas mora da ide u zatvor da ne ponovi, kako kaže, delo koje se zove “nasilje u porodici”.

- Radi se o slučaju u kome je Dragan Đilas pretukao suprugu i tasta ispred maloletne dece i pretio supruzi da će da joj odrubi glavu, što je pretnja smrću. Tada je Đilasova supruga Iva Đilas podnela krivičnu prijavu i na istu se svojeručno potpisala, a Đilasov tast Boban Pelević je tada u razgovoru za Kurir rekao da ga je Ðilas udario, te da ih bivši zet teroriše već dve godine. Pošto je ovaj postupak pokrenut, a onda zataškan od strane nekih ljudi i držan u fioci i da Đilas ne bi ponovio delo i da ne utiče na svedoke, tražim od Tužilaštva da Đilasa sasluša i uhapsi dok traje postupak - rekao je Marković i dodao:

- Takođe, nadležni organi treba da oduzmu Draganu Đilasu pasoš da ne bi pobegao u neke zemlje, sa kojima Srbija nema ugovor o ekstradiciji, sa parama koje je stekao na sumnjiv način, jer on je najbogatiji političar u Evropi, a nije rekao odakle mu toliki novac, kako ga je zaradio i da li je platio porez na taj novac u svojoj državi i da li je novac izneo na račune u inostranstvo.

Marković kaže da se sam prijavio u Tužilaštvo i tražio da se ubrza postupak, a da to nisu učinili, kako je rekao, Đilas i njegovi lažovi i prevaranti.

- Oni nisu protiv mene podneli krivičnu prijavu jer znaju da lažu, ali krivične prijave sam podneo ja, kao i drugi oštećeni protiv lažova i prevaranta iz Đilasove partije i njegovog okruženja”, rekao je Marković.

Marković je ponovio da poziva na TV duel i Đilasa i sve njegove, kako kaže, lažove i prevarante sa kojima se okružio, na bilo koju televiziju, uključujući i njegove medije, a može i na televiziju u Severenoj Makedoniji, kao neutralnoj, a, kako je dodao, može i tv duel u beogradskoj Areni.

- Neka dođu u Arenu svi njegovi, samo prethodno da se izvrši provera da li su i kada hapšeni i osuđivani i da li imaju zdravstveni karton u psihijatriji. Ovaj slučaj ne može da ostane u vazduhu. Oni su se ućutali sa svojim lažima, ali ne može ovako da ostane. Mora neko da odgovara za sve laži koje je izgovorio. Oni su mene napali sa lažima, a ja se branim, iako nemam od čega, sa istinom i argumentima i sve njihove laži sam dokumentovano demantovao - rekao je Marković i dodao da je do sada saslušano 27 svedoka, te da se radi o ljudima koje su pominjali Marinika Tepić i ostali, kako je rekao lažovi i prevaranti, a to su, prema njegovim rečima, konobari, portiri i Markovićevi gosti na zvaničnim događajima.

- Nijedan svedok nije saslušan od onih koje je pominjala Đilasova radnica da terete navodno mene zato što ih nema, osim jednog kriminalca iz njihove partije, a neka kažu javno šta je rekao taj kradljivac automobila na saslušanju - poručio je Marković.

#Dragan Marković Palma

#Dragan Đilas