AKTUELNO

Predsednik Udruženja novinara Srbije, Vladimir Radomirović je u jutarnjem programu najoštrije osudio izjave prof. Vuletića kojim je uvredio sve žrtve genocida NDH.

Predsednik Udruženja novinara Srbije, Vladimir Radomirović osvrnuo se jutros na postupke bivšeg potpredsednika Partizana Vladimira Vuletića i njegovo morbidno gostovanje na jednoj televiziji. On je najoštrije osudio izjave prof. Vuletića.

- Neke stvari zaista nisu za sprdnju i mi smo, kao UNS, reagovali na izjave koje su u toj istoj emisiji iznete, a u kojima se naše kolege porede sa zločincima iz NDH – kaže Radomirović za “Novo jutro”.

Foto: TV Pink Printscreen

Ističe da je ovo uvreda za sve žrtve genocida NDH i da se očekuje od jednog profesora univerziteta da ima barem elementarno poštovanje za nastradale i pobijene, ali i za njihove potomke.

- Poređenje novinara sa ratnim zločincima NDH od strane prof. Vuletića je neprihvatljivo i predstavlja uvredu za sve žrtve genocida u NDH. Pošto je ta televizija registrovana u Luksemburgu, REM bi morao da obavesti svoje kolege u Luksemburgu šta se ovde dešava - rekao je Radomirović.

Više o ovoj temi pogledajte u nastavku:

#Novo jutro

#Vladimir Radomirović