AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin i načelnik Policijske uprave za grad Beograd Veselin Milić obišli su danas u Urgentnom centru policajca Ivana Rovčanina koji je u četvrtak na Zvezdari napadnut nožem i povređen prilikom hapšenja osumnjičenog za razbojništvo.

Vulin se zahvalio povređenom policajcu Rovčaninu na iskazanoj hrabrosti i poželevši mu brz oporavak, istakao da srpski policajci rade veoma težak i odgovoran posao i da zaslužuju svako poštovanje našeg društva. 

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Kolega Rovčanin je dobro i biće dobro zahvaljujući nezi lekara i zahvaljujući svim ovim divnim ljudima koji rade u našem Urgentnom centru. Ali, ono što hoću da podsetim sve građane Srbije jeste da pripadnici policije rade težak i veoma odgovoran posao, da rade posao zbog koga vrlo često rizikuju svoje zdravlje i rizikuju svoje živote", kazao je ministar Vulin.

Foto: MUP

Ministar Vulin je poručio da, dok god se on nalazi na čelu Ministarstva unutrašnjih poslova, svako ko bude napao policajca biće zakonski kažnjen, ali i podvukao da će, nakon kazne, uvek biti u evidencijama MUP-a, označen kao neko ko je digao ruku na policajca. 

Foto: MUP

"Dok sam ja ministar unutrašnjih poslova, svako ko bude napao policajca, biće naravno zakonski sankcionisan, ali i kada mu prođe kazna, biće u našim evidencijama, znaćemo da postoji i gde god nam se bude pojavio, podsetićemo ga na to da je digao ruku na policajca. To se ne radi, i takve stvari u civilizovanom društvu ne mogu da prođu bez zakonskog odgovora Ministarstva i bez odgovora društva", poručio je ministar Vulin

#Aleksandar Vulin