AKTUELNO

Saopštenje člana Glavnog odbora SNS Petra Petkovića:

Kada napada predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Mlađan Đorđević polazi od sebe i svojih koalicionih partnera koji su predali Kosovo i Metohiju na tacni Albancima, dok se sami enormno bogatili na račun muke našeg naroda u pokrajini. 

Zato mu smeta predsednik Srbije, ali nema ništa protiv da staje u odbranu jednog pedofila, samo kada treba da se napadne Vučić. Tada su mu svi dobri. 

Međutim, kada govori o potpisanim sporazumima sa Prištinom neka prvo obnovi gradivo pa se podseti da je čak sedam veoma štetnih sporazuma sa Prištinom potpisao njegov saradnik Borko (Borislav) Stefanović.

Nema te kolektivne amnezije koja će učiniti da Srbi na Kosovu i Metohiji zaborave da je zahvaljujući Đorđeviću i njegovim kumovima i saradnicima napravljena granica između Srba i Srba na Jarinju i Brnjaku, potpisani sporazumi o katastru, matičnim knjigama, carinskim pečatima, univerzitetskim diplomama, slobodi kretanja, regionalnom predstavljanju, zvaničnim posetama i integrisanom upravljanju prelazima. 

Naša zemlja nasledila je gotovo bezizlaznu pregovaračku poziciju, ali je zahvaljujući predsedniku Vučiću uspela da temu Kosova i Metohije vrati za pregovarački sto gde se bori za interese svog naroda. Zato neka nam lekcije o Kosovu i Metohiji ne drže oni koji su zarađivali milione na preprodaji sekundi reklamnog prostora sa svojim kumom Draganom Đilasom, dok je naš narod na Kosovu i Metohiji odlazio trbuhom za kruhom.