AKTUELNO

Predsednica skupštinskog odbora za finansije i republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava Aleksandra Tomić rekla je da je juče predsednik Srbije Aleksandar Vučić imao diplomatsku akciju, te da smo videli da je prvi sastanak bio vezan za Zapadni Balkan, za region, drugi je bio vezan za Brisel sa Stoltenbergom, dok je treći bio sa Lajčakom.

- Na sastanku vezanom za region ništa nije bilo neočekivano, Vučić ne krije stav o nepromenljivosti granica, koji je direktno juče iskazan i to je jako važno, da se poštuje integritet država, ono što kažu UN, da je Kosovo sastavni deo Srbije– rekla je Tomić za Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

- To negde uvek smeta Prištini i mi znamo da oni u svim međunarodnim organozacijama govore o tome da je tzv. republika Kosovo nezavisna država, juče smo imali prilike na tom sastanku da vidimo da od te ideje nije bilo ništa – dodaje ona.

Podseća da je Osmani imala svoje replike i amandmane, ali bez obzira na to, kako smatra, na kraju je uspostavljen konsenzus da region mora zajedno da sarađuje, da mnoga pitanja mora da zajedno rešava, ali da ne mogu da se slože oko svih stvari.

Novinar ’’Večernjih novosti’’ Dragan Vujičić kaže da je forumu Brdo-Brioni, po njegovom mišljenju ’’izgubljeno vreme’’ i da smo se ’’složili da se ne slažemo’’.

Foto: TV Pink Printscreen

- Neke stvari ne možete da izbegnete i mislili smo pre desetak godina kada je taj forum ustanovljen da će neka zemlja da se približi ili uđe u EU, od toga nema ništa – rekao je Vujičić za Pink.

Podseća da je danas predsednik Vučić u zvaničnoj poseti Češkoj i da je to prva poseta jednog državnika nakon korone.

#Aleksandra Tomić

#Dragan Vujičić