AKTUELNO

Narodni poslanik Đorđe Milićević se za "Novo jutro" dotakao nedavne konferencije za novinare, koju je organizovao Dragan Đilas, gde je, kako ističe, odglumio politički monolog.

Milićević za Pink napominje da je nedavna konferencija Dragana Đilasa predstavila odglumljen politički monolog, kao i podelu novinara, na novinare prvog i drugog reda.

- Za mene je nezamisliva bila ona konferencija za novinare, a ona se zakazuje, ne da glumite politički monolog, već da dopustite novinarima da vam postavljaju pitanja. Evidentno je da je ste vi novinare podelili na novinare prvog i drugog reda, a posebno da neko preti novinarima i odgovara uvredama. Prilikom formiranja Vlade, jedna od šest ključnih načela je bila borba protiv kriminala, a onaj političar je rekao da je to sezonska predstava, da je neophodno nezavisno sudstvo, a onda Vlada delima pokazuje da to nije sezonska predstava, već pokazuje hrabrost i odlučnost, gde pokazuje da niko nije jači od države - rekao je Milićević.

Foto: TV Pink Printscreen

Milićević komentariše, da je priča o razbijanju kriminala unela nervozu među pojedinim kvazi - opozicionim liderima.

- Ne ulazeći u nezavisnost pravosuđa, a u suverenost Srbije ulazim, i na tome stalno potenciram. Pravda mora da bude dostupna svima. Kada kažu da je pravda spora, ali dostižna, to je za mene floskula, jer ja insistiram na efikasnosti. Za mene je nezamislivo da novinar, kada postavi pitanje, umesto odgovora dobije pretnju. Priča o kriminalu je unela nervozu među pojedinim kvazi opozicionim liderima. Mi dobijamo izveštaje evropske komisije, gde piše da ne postoji politička volja da se suoči sa kriminalom, a mi to dokazujemo. Ta nervoza kod opozicije se manifestuje kao prostor da se vladajuća većina obračuna sa političkim neistomišljenicima. Ako predsednik države kaže da pristaje da bude prvi predmet provere, i ako mi poslanici kažemo da ćemo isto, odmah iza njega, čemu onda razlog vašeg straha? Čemu potreba da sve ovo činite? - nastavljao je Milićević.

Spominjući "Aferu Mauricijus" Milićević ističe da Dragan Đilas spomenuti novac, račune i banke i dalje ne može da objasni.

Foto: TV Pink Printscreen

U čemu je problem da se podvrgnete poligrafu, da odgovorite na 3 pitanja? Odakle vam novac, otkud je na tom računu i ostalo? On taj novac ne može da objasni, i zato se dešava sve ovo u proteklom vremenoskom periodu. Postoje mediji, koji kroz fabrikovanje političkih afera, kroz pokušaj kriminalizacije predsednika, njegove porodice, što je sramno, ja se zalažem, javno kažem, jer mi nikada ne želimo da se bavimo uređivačkom politikom medija. Oni moraju da budu autonomni i slobodni, ne sme da bude pritiska na medije - zaključio je Milićević.

Milićević spominjući napade na decu, i porodice političara podvlači da je iz ličnog primera shvatio da je predsedniku porodica najvažnija stvar na svetu.

- Predsednik Republike Srbije shvata da je porodica važna, da je najvažnija stvar na svetu - podvukao je Milićević.