AKTUELNO

Ministar rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da je Ana Brnabić izbor Aleksandra Vučića za mandata vlade, a biće i izbor parlamentarne većine u Skupštini Srbije.

- Ona je izbor Aleksandra Vučića, biće izbor parlamentarne većine u Skupštini Srbije, samim tim i Srbije, izbor onih koji imaju većinu u Srbiji - rekao je Vulin gostujući na televiziji Pink.

Vulin je kazao da podržava odluku Vučića da mandat poveri Ani Brnabić, jer zna da je o njoj dugo razmišljao, pri čemu je stranačke interese stavio sa strane.

-Odabrao je gospođu Brnabić kao nekoga ko može u ovom trenutku na najbolji način da reprezenzuje Vladu Srbije - rekao je Vulin. Kada je reč o njenom gej opredeljenju, Vulin je kazao da ga to apsolutno ne zanima.

Prema njegovim rečima, ne vidi zašto oni, koji su Brnabićku kao kandidata izglasali za ministra, to ne bi uradili i sada.

Pročitaj još: Aleksandar Vučić: Odluku sam doneo u skladu sa proklamovanim ciljevima Republike Srbije

- Mene zanima koliko je posvećena koliko je vredna, koliko hoće da uči. Sve te stvari su pozitivne i odlične. Veoma je vredna, hoće da uči, posvećena je svom poslu. To je ono što je bitno i važno i da će nastaviti da vodi politiku koju je vodio Aleksandar Vučić kao predsednik vlade - rekao je Vulin.

On je naglasio i da Aleksandar Vučić, koji je osvojio 56 odsto glasova na predsedničkim izborima, ima legitimno pravo da učestvuje u vođenju politike svoje zemlje.

- On je i predsednik SNS, stranke koja ima većinu u srpskom parlamentu i valjda može nešto i da kaže. Zar treba da bude ukras sa 56 odsto glasova? Toga nigde na svetu nema. On treba da se pita. Pa mi smo pobedili na osnovu politike koju je on formulisao i vodio, pa šta ćemo drugo nego da je sprovodimo. Birači su nam rekli šta hoće. U demokratiji stvar se meri po tome koliko ljudi glasa za vas, a glasači su nam rekli da hoće politiku koju je zastupao Vučić - zaključio je Vulin.

Govoreći o promenama u vladi koju će predvoditi Ana Brnabić, Vulin je kazao da će ih biti, kao i da će dogovor o novim ministarstvima i promenama biti brz i lak.

-Biće promena u kabinetu. Imaćemo i neka ministarstva koja nismo imali. Sve će se to brzo i lako dogovoriti - rekao je Vulin.

#Aleksandar Vulin

#Ana Brnabić

'