AKTUELNO

Srbija podržava isključivo princip nepromenljivosti granica u skladu sa odlukom Ujedinjenih nacija i sve drugo razumemo kao nametanje nečije volje, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić.

Vučić je to rekao povodom novinarskog pitanje predsedniku Slovenije Borutu Pahoru da precizira šta je mislio kada je juče u Prištini rekao da se zalaže na nepromenljivost granica na Zapadnom Balkanu.

Reč je, rekao je Vučić, o najtežem pitanju posebo za one države koje su priznale kosovsku nezavinost, i dodao da je o tome otvoreno razgovarao sa Pahorom.

-Neću ništa da sakrijem od onog što sam rekao. Mi imamo drugačiji pogled u odnosu na kosovsku nezavisnost. Kada čujem da nema promene granica kako kaže Pahor bez sukoba, saglasan sam, i to treba da bude jasno onima koji su proizvodili sukobe i hteli da menjaju granice Srbije - poručio je Vučić.

Srbija, istakao je, insistira da se poštuju granice zemalja utvrđene odlukom Ujedinjenih nacija i da je stav Srbije da se granice ne menjaju i da je to slučaj bio oduvek i sada.

-Ako je i sada tako onda to Srbija podržava - istakao je on i dodao da ga međutim plaši da je na delu nešto drugo što ima veze sa ''brutalnim liciemerjem zapadnih sila koji nemaju principe ili imaju principe po potrebi''.

Vučić je upitao kada su zapadne sile počele da primenjuju taj princip o nepromenjivosti granica 90. te ili 91. kasnije ili 2021., pošto se, kako je naveo, tada menjali granice države Srbije.

#Aleksandar Vučić