AKTUELNO

Potpredsednica Vlade i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković oglasila se povodom Đilasovih napada na Vučićevu porodicu.

-Širenje neistina o sinu predsednika Republike Srbije i njegovo dovođenje u vezu sa navijačkim i kriminalnim krugovima na osnovu, u najmanju ruku, spornih objava navijačkih grupa nije i ne može se smatrati slobodom medija, već političkim obračunom i odsustvom odgovornosti, koju bi mediji morali imati u svakom trenutku svog rada.

Zadatak medija, bez obzira na uređivačku politiku koju imaju i motive koji stoje iza toga ne može biti targetiranje i crtanje mete bilo čije dece. Zato osuđujem ovakve pokušaje da se pod plaštom slobode medija sin predsednika kriminalizuje, a sve zapravo u cilju diskreditacije predsednika Republike Srbije.

Pozivam i novinarska udruženja da ne ostanu nema na ove pojave i da ukažu na važnost poštovanja etičkih standarda i profesionalnog postupanja medija i novinara, što je u interesu čitavog našeg demokratskog društva.

Svesni smo da se dezinformacije, uključujući i obmanjujuće i lažne vesti, danas mnogo lakše plasiraju, i da je borba protiv takvih štetnih pojava jedan od glavnih izazova sa kojima se suočavaju u manjoj ili većoj meri sve države pa i naša.

Zato će Ministarstvo koje vodim nastaviti posvećeno da radi na izgradnji oblasti informisanja i medija.

#Aleksandar Vučić

#Dragan Đilas

#Maja Gojković