AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas čestitke najviših državnih zvaničnika Narodne Republike Kine, povodom stupanja na novu dužnost.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, povodom stupanja na novu dužnost, primio je danas čestitke najviših državnih zvaničnika Narodne Republike Kine.

Predsednik NR Kine Si Đinpinga je zahvalio Vučiću što visoko ceni i dajete snažnu podršku Forumu Pojas i put za međunarodnu saradnju.

"Želim da zajedno sa Vama učvršćujemo svestrano prijateljstvo između Kine i Srbije, koristimo prilike za zajedničku izgradnju Pojasa i puta, produbljujemo bilateralnu saradnju u svim oblastima i podstičemo stabilni razvoj sveobuhvatnog strateškog partnerstva između Kine i Srbije za dobrobit naših naroda", naveo je kineski predsednik.

Premijer Državnog saveta NR Kine Li Kećang u čestitki naglašava da odnosi između Kine i Srbije imaju čvrste političke i javno-mnjenjske temeljke.

"Naša bilateralna saradnja je puna potencijala. Kina želi da zajedno sa Srbijom, ruku pod ruku, ulaže napore za stabilan napredak konkretne saradnje u svim oblastima, kako bi ostvarili zajednički razvoj naših dveju zemalja?, naglasio je kinski premijer.

#Aleksandar Vučić

#Kina

#čestitka

'