AKTUELNO

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić ocenio je danas da razgovori između vlasti i opozicije nisu fontana želja i da se mora razgovarati o konkretnim pitanjima.

Nećemo daleko stići ako svako ima partijski performans, rekao je Dačić za medije posle prve runde razgovora dela opozicije i predstavnika Evropskog parlamenta oko poboljšanja izbornih uslova koja je juče završena.

Evropska četvorka će danas u podne razgovarati i sa predsednikom Skupstine Ivicom Dačićem, kako bi definisali šta je u prethodnom periodu urađeno i kuda dijalog vodi.

Predsednik parlamenta Ivica Dačić rekao je da on radi po pravilima koja su ustanovljena na početku dijaloga, razmenom pisama Mekalistera i bivše predsednice Skupštine Maje Gojković.

Prema njegovim rečima, predsednik parlamenta je pokrovitelj dijaloga vlasti i opozicije, a Evropski parlament potpomaže dijalog.

- Preneto mi je da budem pokrovitelj. Sa druge strane zahvalan sam predsedniku Aleksandru Vučiću što je pristao da dođe na tu sesiju. Imamo stranke koje žele i one koje ne žele učešće stranaca u dijalogu - naglasio je Dačić Dodao je da su imali 28. uspešan sastanak, a u međuvremenu i evropski parlamentarci su imali sastanke.