AKTUELNO

Vlada Srbije, na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića, priprema odluku o finansijskoj podršci u iznosu od 3.000 dinara građanima koji su se vakcinisali protiv korona virusa.

Na predlogu tog rešenja već rade Ministarstvo finansija i Ministarstvo zdravlja, a građani će u narednim danima biti informisani na koji način će se za tu pomoć prijavljivati, saopšteno je iz vlade.

Prema toj odluci, svi građani Srbije koji prime makar i prvu dozu vakcine u našoj zemlji do 31. maja, imaće pravo na finansijsku pomoć države u iznosu od 3.000 dinara.

Rok za prijavu će biti 15. jun, a pravo prijave imaće svi gradani Srbije stariji od 16 godina.

Za ostvarivanje prava na finansijsku pomoć nije važno koju vakcinu su građani primili od četiri dostupne u našoj zemlji - Sinofarm, Fajzer, Astra Zeneka i Sputnjik V. Vlada Srbije još jednom apeluje na sve građane da se vakcinišu protiv korona virusa, prvenstveno zarad zaštite sopstvenog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih.

"Vakcinacija je jedini put do povratka životu kakav pamtimo pre 2020. godine i pandemije korona virusa", zaključuje se u saopštenju.

#Pomoć

#vakcinisani