AKTUELNO

Sagovornici Pinka su za ''Novo jutro'' govorili o trenutnoj poziciji Srbije između Rusije i SAD, i tom prilikom imali oponentna mišljenja.

Zamenik predsednika srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj je za Pink govorio NATO nikada neće imati podršku od Srbije, jer je jasno da ćemo uvek stati na stranu Rusije, koja je uvek bila pouzdan saveznik.

- Tu nema dileme, imate sa jedne strane alijansu, savez država, na čelu sa SAD, koja je našu zemlju bombardovala, pa su okupirali KiM, i sve ono što se dešavalo 1999. I mi sad treba da stavimo distancu između Rusije, sa jedne strane, koja je uvek bila naš saveznik, i sa SAD koji su nas bombardovali. NATO pakt nema podršku u Srbiji, ali ni na ostatku Balkana - rekao je Šešelj.

Foto: TV Pink Printscreen

On se dotakao i odnosa EU i Srbije, gde je istakao da bismo, kao članica Evropske Unije morali da priznamo agresiju, i ne govorimo ništa negativno o Hrvatskoj.

- Kada bi Srbija rešila problem KiM, ona mora da reši na bilateralnom odnosu sva otvorena pitanja, i mi bi morali da priznamo agresiju, hrvatski jezik, da platimo ratnu odštetu, i ne govorimo ništa negativno o njima - dodao je Šešelj.

Na pominjanje 'Velike Bosne i Hercegovine' Darko Obradović generalni sekretar za instituta međunarodnu i nacionalnu bezbednost ističe da je u pitanju samo igra rečima i ništa više od toga.

Foto: TV Pink Printscreen

- Velika Bosna i Hercegovina je igra reči. Haradinaj će na svaki praznik da preti, Kurti će da ide u Albaniju da glasa i ostalo. Oni znaju da je Velika Albanija retrogradni projekat koji više nije toliko aktuelan, ali će kompenzovati ekonomske gubitke - dodao je Obradović.

On dodaje da Srbija nije pred izborom između Rusije i SAD, već da je naš cilj članstvo u Evropskoj Uniji.

Mi nismo pred izborom da se opredelimo ili ne, mi smo se opredelili da je naš cilj članstvo u EU, na izborima - rekao je Obradović.

Nakon što je Obradović izjavio da se Srbija jasno opredelila za članstvo u Evropskoj Uniji, sa druge strane Šešelj nije bio istog mišljenja, nakon čega su završili u žučnoj raspravi, a kako je sve izgledalo, pogledajte u video - prilogu.