AKTUELNO

Povodom najvećeg hrišćanskog praznika, ministar spoljnih poslova Nikola Selaković je patrijarhu Porfiriju, sveštenstvu, monaštvu, kao i svim vernicima koji Vaskrs slave po julijanskom kalendaru, uputio srdačne čestitke sa željom da ga provedu u dobrom zdravlju, miru, praštanju, i sa verom u Boga i bolje sutra.

U čestitki se navodi:

Vašim nedavnim izborom na patrijaršijski presto, Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici dobili su odvažnog duhovnog vođu koji je spreman da se, u ovim izazovnim vremenima, odlučno suoči sa svim iskušenjima pred kojima se nalaze naš narod i Crkva.
Na ovaj praznik dozvolite mi da naglasim svoje uverenje da ćete dostojnim i savesnim upravljanjem Srpskom pravoslavnom crkvom, mudrim rečima i delima, širiti duh jedinstva i solidarnosti između Crkve i države na putu zaštite i očuvanja naše tradicije, vere i identiteta, naročito u kontekstu zajedničkih briga za naš narod i srpsku duhovnu baštitu na Kosovu i Metohiji i u regionu.

Svim vernicima koji obeležavaju Vaskrs po julijanskom kalendaru, Selaković je poželeo da nam praznik donese snagu da istrajemo u svim poteškoćama i da prevaziđemo sve izazove sa kojima se suočavamo u današnjem vremenu, sledeći put tolerancije, uzajamnog poštovanja i razumevanja.

Uz iskrene želje da praznične dane Vaskrsa provedete u duhu neprolaznih vrednosti pravoslavne vere, obasjani slogom, ljubavlju i duhovnim blagostanjem, upućujem Vam najradosniji pozdrav, Hristos vaskrse - poručio je ministar Selaković, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.