AKTUELNO

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić kaže da ne može da naredi štamparijama šta da štampaju i da se u tržišnu utakmicu nije mešala, niti će se mešati.

Na pitanje novinara N1 da dnevni list Nova ne može da nađe štampariju koja bi štampala te novine i da uredništvo Nove S to tumači kao pritisak na štamparije, Brnabić je rekla da je Srbija slobodna zemlja i da ona ne kontroliše štamparije.

Navela je da ona kao predsednica vlade ne zna šta bi mogla da učini po tom pitanju, a navode uredništva o pritisku na štamparije ocenila je kao "još jednu glupost epskih razmera".

"Ne znam šta mogu da uradim tim povodom, imate toliko štamparija, razgovarajte sa njima, ne znam ni u cemu je problem. To morate da vidite sa tim štamparijama", rekla je Brnabić.

Kaže i da joj nije poznata ni ponuda cene, niti tiraža.

"Otkud ja znam, možda su ponudili cenu koju nisu hteli da prihvate, možda su ponudili tiraž koji nisu mogli da isporuče. Telekom je ponudio da besplatno emituje N1 pa Junajted grupa nije prihvatila", rekla je Brnabić i navela da ne zna ni šta su štamparije odgovorile.

Kaže da je Srbija slobodna ekonomija i slobodno tržište, da nije planska ekonomija u kojoj premijer može bilo kome bilo šta da naredi i da je diskusija o tome bespredmetna.

"Idite od štamparije do štamparije pa pitajte njih, otkud ja znam, sta želite da ja uradim", navela je Brnabić.

Kaže da je videla štampanje raznih materijala i produkciju raznih filomova u Srbiji i da hvala bogu nikad nikom ništa nije falilo zbog toga.

Ona im je poručila da se dogovori sa štaparijama i da štampa šta god želi, koliko god želi.

Video: Vlada Srbije