AKTUELNO

Na svečanosti povodom stupanja na dužnost predsednika Srbije Aleksandra Vučića očekuje se više od 5.000 zvanica, uključujući 20 šefova država i vlada.

Kako pišu „Večernje novosti“, na ceremoniju koja je zakazana za 23. juna, dolaze svi lideri regiona i brojni inostrani ministri.

Dolazak su potvrdili predsednici Slovenijie, Crne Gore i Hrvatske Borut Pahor, Filip Vujanović i Kolinda Grabar Kitarović, iz Sarajeva stižu svi članovi trojnog predsedništva BiH – Bakir Izetbegović, Dragan Čović i Mladen Ivanić, a očekuje se i dolazak mađarskog premijera Viktora Orbana i makedonskog predsednika Đorđa Ivanova.

Vučić: Želimo dijalog sa Albancima, ali oni moraju da znaju da želimo da očuvamo interese Srba i Srbije na Kosovu (FOTO)

Vučić, kako pišu „Novosti“, očekuje dolazak i najviših predstavnika Rumunije, Grčke i Austrije dok bi EU trebalo da predstavlja komesar za proširenje Johanes Han.

Rusija i Kina će poslati specijalne izaslanike, pri čemu iz Moskve dolazi Valentina Matvijenko, predsednica Gornjeg doma parlamenta a iz Pekinga vladina delegacija.

#Aleksandar Vučić

#Gosti

#Inauguracija

'