AKTUELNO

SPS raspolaže širokom lepezom odličnih kadrova i očekujem da se strateška saradnja i produbljivanje odnosa između SNS i SPS ogleda kroz uspešan timski rad buduće vlade kao i uz dominantnije prisustvo naših kadrova, rekao je potpredsednik SPS Branko Ružić.

Koja će to biti personalna rešenja svakako će biti predmet razgovora sa koalicionim partnerom, rekao je Ružić za "Večernje novosti", odgovarajući na pitanje hoće li on biti novi ministar iz redova socijalista u vladi.

Na pitanje na kom mestu bi se najbolje snašao i kako komentariše navode da bi mogao da zameni Gorana Kneževića na mestu ministra privrede, funkcioner SPS kaže:

"Nikada mi nije bio manir da se bavim spekulacijama, ali sam svakako, kao uvek do sada, spreman da dam potpuni doprinos realizaciji strateških ciljeva Vlade. Naravno, ukoliko budem pozvan da dam taj doprinos. U kojoj će to formi biti sprovedeno videćemo uskoro."

Upitan da li bi njegov eventualni ulazak u vladu značio i "detant" u odnosima sa pojedinim funkcionerima SNS, Ružić odgovara:

"Kada posedujete državotvornu orijentaciju i sagledavate suštinu potreba društva u kome se bavite politikom, ne postoji niti jedan racionalan razlog da se govori u kategorijama bilo kakvog "detanta" ili klinča, jer ja nisam u klinču sa interesom građana Srbije niti sam ikada bio."

On je dodao da su socijalisti na predsedničkim izborima dokazali da su nezaobilazan faktor za dostizanje politički stabilnog ambijenta u kome se nastavlja reformski kurs.

Vučić: Želimo dijalog sa Albancima, ali oni moraju da znaju da želimo da očuvamo interese Srba i Srbije na Kosovu (FOTO)

"Najvažnije je da na čelu vlade i u samoj vladi budu oni koji će umeti da odgovore na izazove koji očekuju Srbiju", rekao je Ružić.

Na konstataciju novinara da vrh SNS ne želi da vidi Ivicu Dačića na mestu premijera, on kaže da u aktuelnom političkom trenutku svi zajedno moraju voditi računa o Srbiji i njenim interesima a ne o uskopartijskim afinitetima.

"Srbija je jedna a političkih partija je mnogo, i siguran sam da i moje kolege iz SNS dele ovo mišljenje", kaže on.

Povodom izjave Dragana Markovića Palme da novi premijer mora da bude domaćin koji ima decu, koju su u SNS ocenili kao diskriminatorsku, Ružić kaže da je legitimno je iznositi različite političke stavove, ali da je jasno da je i sam predsednik Vučić svojom izbalansiranom, ali jasnom reakcijom na ovakav stav stavio tačku na tu temu.

Na pitanje da bi SPS i SNS trebalo da naprave predizbornu koaliciju za izbore u Beogradu, Ružić kaže da se SPS uveliko priprema za predizborne aktivnosti u Beogradu, a da će odluku o načinu izlaska na te izbore doneti kada za to dođe vreme, u najboljem interesu Beograđana.

" Strateški cilj je da SPS i SNS ubedljivo pobede, što naravno neće biti nimalo lako",zaključio je on.

#Branko Ružić

#Ministri

#Vlada

'