AKTUELNO

Javno preduzeće „Standard" Jagodina saopštilo je povodom iznošenja tvrdnji Marinike Tepići, da u tom preduzeću postoje osobe koje su formalno zanoslene, a ne dolaze na posao i primaju platu, te da služe kao animir dame, da je sve što je ona izgovorila sa tim preduzećem čista laž. Saopštenje koje je potpisao direktor tog preduzeća Dragan Lukić prenosimo u celosti:

- Povodom iznošenja tvrdnji od strane Marinike Tepić, da u Javnom komunalnom preduzeću „Standard" u Jagodini postoje osobe koje su formalno zanoslene, a ne dolaze na posao i primaju platu, te da služe kao animir dame, JP „Standard" obaveštava javnost, pod punom odgovornošću, da je sve što je izgovorila Marinika Tepić, a u vezi sa našim preduzećem cista laž.

Želimo da istaknemo da je u JP „Standard" 2004. godine radio 571 radnik, a danas, na dan 26. aprila 2021. godine u našem preduzeću zanoslena su 394 radnika. Poslednjih sedam godina nijedan novi radnik kije zaposlen u administraciji, veh samo nekolicina na poslovima čišćenja grada i na groblju. JP „Standard" danas nema dovoljno radnika da odgovori adekvatno, čak i svim komunalnim i infrastrukturnim poslovima u cilju čistije, lepše i uređenije Jagodine i naših sela. Marinika Tepić nije spominjala naše radnike i radnice kada smo slašavali grad i sela od poplava, od požara, od svih drugih nedaća. Danas JP „Standard" ima čak manje radnika nego što to zahtevaju normativna akta. Marinika Tepić je svojom izjavom uvredila sve naše radnice i radnike.

JP „Standard" će pokrenuti odgovarajuće pravne radnje pred nadležnim pravosudnim institucijama, kako bi zaštitili ugled i našeg preduzeća od izjava neodgovornih političara.

Radnici JP „Standard" žele samo da opravdaju svoje zarade, časno i pošteno, na način da naš grad bude čist i uređen i da nakon obavljenog posla idu svojim porodicama.

Dakle, odgovorno tvrdimo da u JP „Standard" u Jagodini ne postoji nijedna osoba koja je formalno zaposlena, a da ne dolazi na posao i prima platu, a kamoli neko ko radi kao animir dama. JP „Standard" 1ie tražiti od pravosudnih instucija Srbije da zaštiti naše i sve radnike i ugled JP „Standard" od krajnje zlonamernih političara. Ovo saopštenje nema veze sa politikom, ali ima veze sa dostojanstvom radnika.

#JP Standard

#Marinika Tepić