AKTUELNO

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, sastao se u Briselu sa predsednicim Evropske komisije, Ursulom fon der Lajen, sastanak dvoje najviših zvaničnika Srbije i EU je u toku u zgradi Berlamon, sedištu Evropske komisije.

Na agendi razgovora je ubrzanje evrointegracionog puta Srbije kroz primenu nove metodologije pristupanja kao i kroz ubrznaje reformskih procesa, a naročito napretka valdavine prava u Srbiji.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, juče je najavio da se sa fon der Lajen razgovarati i o realizaciji ''najvećeg ikada infrastrukturnog projekta'' koji bi uz pomoć EU trebalo da se realizuje i ''promeni'' Srbijiu.

Nakon razgovora sa predsednicom Evropske komisije, predsednik Srbije ima sastranak sa komesarom za proširenje EU, Oliverom Varhejijem , a zatim i radni ručak sa potpredsednikom Evropske komisije i 'efom diplomatije EU, Žospeom Boreljom.

U nastavku drugog dana radne posete sedištu EU, Aleksandar Vučić se sastaje sa izvestiocem Evropskog parlameta za Srbiju, Vladimirom Bičkom, a poseteu Briselu završava sastankom sa predsdnikom Evropskog saveta, Šarlom Mšelom.

#Aleksandar Vučić

#Brisel

#Sastanak

#Ursula Fon Der Lejen