AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas da se nadležnim organima omogući da rade svoj posao, kako je rekao, bez uplitanja politike u rasvetljavanju optužbi u vezi podvođenja maloletnica u Jagodini protiv lidera JS Dragana Markovića Palme.

- Pozivam nadležne organe da ne slušaju Mariniku Tepić, Palmu, a ni mene, neka rade posao u skladu sa zakonom",poručio je Vučić.

On je, na pitanje da li smatra da Marković iznosi javnu odbranu u Skupštini i da pojavljivanjem u medijima sa nacionalnom frekvencijom utiče na svedoke i istragu - rekao :"Ne znam, možda".

- A šta rade Marinika Tepić, Dragan Djilas, vaši mediji gde ste čoveku presudili pre podignute optužnice. Ako vi imate pravo onda treba i on da ga ima, ako nemate ne bi trebalo i on. Pustite nadležne organe da obave svoj posao - poručio je on odgovarajući na pitanje novinara.

Vučić je kazao da je ponosan na činjenicu da se država nije mešala ni u slučaj Miroslava Mike Aleksića, osim što je svakom čoveku odvratno kada pominje silovanje i dodao da je ćutao i kada je čovek koji je protiv njega na ulici urlikao do pre nekog vremena suočen sa optužbama da je silovao.

Podignuta je optužnica protiv Aleksica, a da li će biti protiv Lečića pitanje je za nadležne organe.

Ostavite nadležne organe da rade svoj posao, ne uplićite politiku, naglasio je on.

Ukazao je i na to da se danas čuju zahtevi da Vlada zbog slučaja Palma treba da padne, uz primedbu da se ne pominje vlada DS u kojoj je bio Dragan Đilas sa tolikim parama, i Lečić.

Vučić je poručio da u našoj zemlji moraju da funkcionišu institucije.

- Pozivam nadležne organe da ne slušaju Mariniku Tepić, Palmu, a ni mene, neka rade posao u skladu sa zakonom - podvukao je on i skrenuo pažnju da ako je pokrenuta hajka protiv nekog treba da taj ima i pravo da se brani.

- Pustite i njega da kaže šta ima. Ne mislite valjda da imate pravo da godinu i šest meseci pričate o Jovanjici, a da ja nemam pravo da kažem da je to laž. Važno je da se laž ponovi sto puta - naglasio je on.

Ocenio je da je dobro što je istraga premeštena u Kraljevo iz Jagodine, jer tako niko ne može da utiče na njihov rad, kako iz Jagodine, a tako i onih koji su želeli da organizuju mitinge u Jagodini.

Vučić je odgovarajući na pitanja novinara je najavio da će država nastavitu ulaganja i pokušati da zaustavi odliv ljudi.

- Palanka, Azanja - Selevac nadam se da možemo da počnemo i završimo u toku ove godine, a ostale u toku sledeće godine - rekao je predsednik Srbije.

Vučić je upitan o odluci Komisije za konkurenciju koja se odnosi na saradnju Telekoma i Telenora je rekao da ne zna ništa o toj odluci.

- Telekom je sada valjda ko je kriv što je bio uspešan u zaštiti svojih interesa na tržištu - rekao je predsednik Srbije.

Vučić: Verujem da ćemo pronaći novac za obnovu Kiseljaka

Vučić je rekao da će Smederevska Palanka, nakon rekonstrukcije, imati jednu od najmodernijih bolnica, dodajući da će se država potruditi da pronađe sredstva i za "Kiseljak", što će, veruje, uspeti za oko godinu i po dana. Vučić je, novinarima u Smederevskoj Palanci, na pitanje može li država finansijski da pomogne rekonstrukciju "Kiseljaka", rekao da nema uvek novca za sve, da će država svakako da radi na tome, ali da to teško da može da bude ove godine. - Moramo da pronađemo novac, i verujem da hoćemo u narednih godinu i po dana. I onda ćemo ići u taj projekat - rekao je Vučić. On je dodao da je u toku druga faza projekta za Opštu bolnicu Stefan Visoki u toj opštini, kao i za Dom zdravlja pri bolnici, tako da će Smederevska Palanka imati jednu od najmodernijih i najboljih bolnica. - Projekat bolnice u Palanci vredi 32 miliona evra, a Klinički centar u Nišu je oko 60 miliona evra. Onda se vidi koliko je to ulaganje u relativno malu Smederevsku Palanka - rekao je Vučić. Time, dodao je, država pokazaju kakav značaj pridaje Palanci i celom okrugu i da će biti dobrih vesti za gradajne. Kada je reč o izgradnji lokalnih puteva, na pitanje da li će neki od njih biti započet i završen ove godine, Vučić je rekao da bi najduži put, Smederevska Palanka - Azanja - Selevac od 18 kilometara, trebalo i da počne da se radi i da se završi upravo tokom 2021. godine. - Nadam se da taj put, od 18 kilometara, možemo da počnemo I da završimo ove godine, a deonice ka Krnjevu, od 11 kilometara i ka Mihajlovcu od 12 kilometara, verujem da možemo da uradimo sledeće godine - rekao je Vučić.

Vučić je rekao da će on uvek da podržava slobodnu konkurenciju i da neće podržavati bilo koga ko želi uništenje kompmanije u kojoj udeo ima država.

On je tako odgovorio na pitanje da li je svojim izjavama na neki način uticao na odluku Komisije za zaštitu konkurencije koja je dala zeleno svetlo za dogovor Telekoma i Telenora i dodao da nema pojima ni da je doneta nekakva odluka.

- Vlasnik N1, vlasnik Junajted grupe, SBB-a i još malo pa i života u Srbiji, je dugo pregovarao sa Telenorom. Imao je mnogo veći kolač i udeo nego što ima Telekom. Pošto nije uspeo da napravi ugovor sa Peterom Kelnerom, pre nego što je nastradao, onda je sada valjda Telekom kriv što je uspešan u odbrani svojih interesa na tržištu - rekao je on.

Vučić je rekao da to pokazuje licemerje vlasnika N1 i njegovih dvostrukih standarda i aršina, koji deluje pod motom "što je njemu dozvoljeno nije drugima".

On je naveo da je pozvan da prisustvuje prvom sastanku kojem će prisustvovati predstvanici opozicije i vlasti.

Kako je rekao prisutvovaće, ukoliko mu to obaveze dozvole, onom sastanku koji ne vode stranci.

- Verujem u dobru nameru stranaca, videćemo kako će se razvijati - rekao je Vučić.

#Aleksandar Vučić