AKTUELNO

Međustranački dijalog o predizbornim uslovima tema je koja ovih dana ulazi u žižu interesovanja javnosti. Deo stranaka koji se zalaže za posredovanje evroparlamentaraca u ovom dijalogu, već je u Skupštini imao pripremni sastanak preko video linka sa evropskim poslanicima.

Stranke koje smatraju da međunarodni posrednici nisu neophodni u ovom procesu, sastaće se 26. aprila. U svakom slučaju, međustranački dijalog nam pokazuje da je izborna godina počela.

Vladimir Pejić, direktor agencije Faktor plus, ocenjuje za TV Vesti da je predizborna kampanja počela i pre međustranačkog dijaloga, a da, s druge strane, zahtevi i želje za dijalogom traju već duži vremenski period.

Foto: TV Vesti

- Sada se preklapaju i kampanja i najava dijaloga, a ja se nadam da će uskoro dijalog i početi – kaže Pejić.

Na pitanje misli li da će dijalog početi uskoro, Pejić odgovara:

Ne možemo biti sigurni da će ga uopšte biti, makar ne u kom formatu. Razgovora će sigurno biti, ali da li će svi biti zadovoljni, to je ono što zasad ostaje nepoznato. Imamo samo jednu stranu koja je u ovom trenutku poznata, to je strana vlasti, pre svega SNS. S druge strane, imamo više kandidata za učestvovanje u tom dijalogu. Želju iskazuju svi, međutim, neki na različite načine vide mogućnosti tog dijaloga, a pitanje je i ko bi se kvalifikovao na razgovor od strane opozicije, jer nemamo jasno definisanu sliku na opozicionoj strani političke scene, budući da mnogi vide sebe kao legitimne predstavnike opozicije.

Foto: TV Vesti

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, SatTrakt - 011, Orion - 018, Pošta net - 110

Pratite "TV Vesti" i na društvenim mrežama: Instagram Youtube!

#TV Vesti

#Vladimir Pejić