AKTUELNO

Haradinaj je u svojim izjavama izneo pretnje da će ukoliko bude postao premijer Marko Đurić i Aleksandar Vulin biti uhapšeni ako uđu na Kosovo.

Ministar za rad Aleksandar Vulin izjavio je da će nastaviti da brani svoju zemlju i Srbe na KiM i da nikada neće priznati nezavisnost Kosova i Metohije dodajući da će Ramuš Haradinaj za svoje zločine odgovarati.

Pročitajte još: SIMIĆ I PETKOVIĆ PORUČILI: Hajde da na izbore izađemo U ŠTO VEĆEM BROJU i na sve pretnje odgovorimo OLOVKOM! (VIDEO)

- Kada vam hapšenjem preti dokazani ubica i vođa jednog od najmoćnijih narko klanova u Evropi onda morate da znate da je to naravno ozbiljno - rekao je Vulin novinarima odgovarajući na pitanje da li ozbiljno shvata pretnje hapšenjem od strane Haradinaja.

Vulin je rekao da je sigurno to da je Haradinaj zločinac, da je ubica žena i dece i da je dobro prepoznao ko su protivnici kosovske nezavisnosti.

- Posebno je Haradinaj prepoznao da ću ja nastaviti tako i dalje da se ponašam, da ću braniti svoju zemlju i Srbe na KiM i da nikada neću priznati nezavisnost Kosova i Metohije - istakao je Vulin.

Navodeći da će možda njega Haradinaj uhapsiti, a da možda i neće, Vulin je naglasio da je jedno sigurno, a to je da je Haradinaj ratni zločinac, dokazani ubica žena i dece i da će pravda po njega doći.

Foto: YouTube screenshot

- Mi ćemo sačekati, kao što smo čekali i sa ratnim zločincima iz Drugog svetskog rata da prođu decenije pre nego što su upoznali lice pravde. Sačekaćemo i Haradinaja - rekao je Vulin.

Vulin je zaključio, Haradinajeva ćelija u Nišu će biti spremna za njega i on će za svoje zločine odgovarati.

#Aleksandar Vulin

#Kosovo

#Pretnja

#Ramuš Haradinaj

'