AKTUELNO

Poslanik sa liste "Aleksandar Vučić - za našu decu", Aleksandar Marković, izjavio je danas da je na delu snažna kampanja pojedinih medija protiv predsednika države Aleksandra Vučića, Vlade i funkcionera Srpske napredne stranke.

Marković je kazao da tu kampanju predvode mediji, kako je rekao, tradicionalno bliski Draganu Ðilasu.

- U toj kampanji više nije važno ni koja tema je u pitanju, jer oni će bukvalno svaku temu iskoristiti za napad na Vučića. I nabavku vakcina i privlačenje direktnih stranih investicija i ulaganje u naoružanje i Vojsku Srbije - rekao je Marković.

Kaže da je tim medijima potpuno nebitno šta je tema ili da li je to dobro za građane i državu, te da je samo bitno da čitav narativ bude negativan.

- Sada im smeta postavljanje spomenika despot Stefanu Lazareviću u Beogradu. Sada im to ne valja. Prvo su napadali spomenik Stefanu Nemanji pa danas napadaju spomenik despot Stefanu Lazareviću - naveo je Marković.

Marković smatra da se takođe politizuje i tema zaštite životne sredine.

- Ako ste se pitali šta stoji iza te kampanje, odgovor je da se umanji značaj svakog rezultata koji je Srbija do sada postigla po bilo kom pitanju. Kada ne mogu argumentima da ospore ono za šta čitav svet odaje priznanje Srbiji onda imamo kampanju laži i besmislica - ocenio je Marković.

#Aleksandar Marković

#Dragan Đilas