AKTUELNO

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić najavio je da sutra počinju prve konsultacije evropskih parlamentaraca sa poslaničkim grupama stranaka koje se nalaze u parlamentu, da će se ti razgovori održavati onlajn i trajati do 22. aprila.

"Nakon toga, oni će da razgovaraju sa vanparlamentarnim strankama, a 7. maja će da mi se jave i izveste me šta su razgovarali" - rekao je Dačić. On je dodao da međustranački dijalog neće početi pre juna.

Foto: TV Pink Printscreen

Dačić je rekao u nastavku da je potrebno još jednom otvoriti javnu raspravu na temu promene Ustava da bi se videlo da li je to ono što se zaista hoće.

Skupštinski odbor nije doneo odluku za promenu Ustava - rekao je Dačić dodajući da ukoliko bi bio raspisan referendum on bi morao da bude u ovom sazivu skupštine.

Foto: TV Pink Printscreen

Ponovio je da je reč o promenama u izboru sudija i ocenio da su navodi o tome da će se menjati preambula o Kosovu "prazne priče". Govoreći o međustranačkom dijalogu za poboljšanje izbornih uslova uz posredništvo poslanika Evropskog parlamenta Dačić je kazao da smatra da stranci ne bi trebalo da utiču na važne odluke Srbije.

Ispada kao da se bunimo protiv Evropske unije, ali to nije tačno - naveo je Dačić dodajući da se to odnosi na sve strance.

Dačić je rekao da je većina kritika na račun vlasti došla iz domaćih političkih krugova, odnosno dela opozicije.

Foto: TV Pink Printscreen

Oni se obraćaju nekome za pomoć i kad se obraćate za pomoć onda slušate njihove savete... Mi smo spremni za razgovore i nije problem i da se o najtežim temama vodi dijalog - naveo je Dačić.

Govoreći o navodnim računima predsednika SP Dragan Đilasa, Dačić je rekao da je nerealno imati toliko novca na računima i naveo da je potrebno snositi pravnu i političku odgovornost.