AKTUELNO

Aleksandar Rodić, predsednik kompanije Adrija medija grupa, u čijem se vlasništvu nalaze i Dnevne novine „Kurir“, zbog duga od 239 miliona dinara pokušao je da na „prljav“ način dođe do oprosta dugova, tvrdi naš izvor. Pošto mu to nije pošlo za rukom, krenuo je sa napadima na aktuelnu vlast i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Naime, Rodić, pošto nije imao načina da opravda svoja dugovanja, rešen je i da se politički aktivira kako bi sve bilo prikriveno i ispalo da je napadnut kao „jaka“ politička figura. Prema tvrdnjama našeg izvora, sve je trebalo da bude prestavljeno kao da je on opozicionar koji trpi teror vlasti, a ne čovek koji je utajio porez.

Pročitajte još: SAŠA MILOVANOVIĆ ZA TV PINK: Kurir je hrvatska novina, sve što Rodić radi je pogubno za srpski narod (VIDEO)

- Poreska kontrola je pre godinu i po dana počela proveru novinsko-izdavačkog društva Kurir info D.O.O. i utvrdila da ta firma duguje ukupno oko 239 miliona dinara na ime poreskih obaveza, bez zaračunatih kamata. Od 2013. do 2015. godine Rodićeva firma na ime PDV-a duguje oko 132 miliona, dok na ime poreza na dobit u periodu 2010. do 2015. godine duguje 107 miliona. Pripadajuće kamate na ovoliki poreski dug mogle bi da iznose više desetina miliona dinara – tvrdi naš izvor.

Prema njegovim rečima, poreska kontrola zbog obima i složenosti slučaja, ali i zbog opstrukcije i prikrivanja dokumentacije, kako ističe izvor, od strane odgovornih u Kuriru, punih godinu ipo dana priprema detaljan zapisnik poreskih obaveza Rodićeve firme.

- Strah od nalaza poreske kontrole zapravo je razlog za javne napade Aleksandra Rodića i Kurira na predsednika Vučića, kao i Rodićeva najava da ulazi u politiku. Rodiću bi trebalo da je poznat član 229 krivičnog zakonika koji se bavi krivičnim delom utaje poreza i koji u slučaju izbegavanja plaćanja poreskog duga u iznosu većem od 7,5 miliona dinara i davanja lažnih podataka o prihodima predviđa zatvorsku kaznu od 2 do 10 godina, kao i novčanu – objašnjava naš izvor.

#Aleksandar Rodić

#Aleksandar Vučić

#Napad

#dug

'