AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je Srbe sa Kosova i Metohije da na predstojećim pokrajinskim izborima glasaju za Srpsku listu, i poručio da Srbija i čitav srpski narod zajedno sa svojim sunarodnicima u pokrajini brane ono što nam je sveto i neotuđivo.

U pismu predsednika Vučića, koje je na završnom mitingu Srpske liste u Kosovskoj Mitrovici pročitala narodna poslanica i potpredsednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke Marija Obradović, navodi se da je pred građanima Srbije na Kosovu i Metohiji istorijska odluka od koje u velikoj meri zavisi uspeh borbe za srpske nacionalne interese u pokrajini.

Predsednik Vučić poručio je i da jedino Srpska lista, u saradnji sa Beogradom, može da garantuje opstanak svih srpskih institucija i postojanje Republike Srbije na Kosovu i Metohiji, a time i egzistenciju Srba u Pokrajini

-Jedino Srpska lista je proistekla iz svesti da je zajednički interes srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i jedinstven nastup Srba na izborima u Pokrajini mnogo važniji i snažniji od svega što nas deli. Jedino Srpska lista je politička snaga na Kosovu i Metohiji koja će uz pomoć i podršku Republike Srbije moći da odbrani ključne državne i nacionalne interese u Pokrajini i da se u Prištini izbori za formiranje Zajednice srpskih opština - krovne institucionalne zaštite kolektivnih prava Srba na Kosmetu - navodi se u pismu.

IŠTVAN KAJIĆ ZA TV PINK: Rodić ovim napadima svoj neplaćen porez stavlja pod tepih (VIDEO)

Takođe, Srpska lista je, prema njegovim rečima, i jedina koja može da spreči formiranje takozvane "kosovske vojske", kojoj bi jedini neprijatelj i meta mogao da bude niko drugi do srpski narod.

-Jedino Srpska lista je istinski srpska, dok se ostale lažno predstavljaju kao srpske, a zapravo su marionete albanskih političara, napravljene i finansirane iz Prištine, sa ciljem da bar četiri srpska predstavnika u pokrajinskoj skupštini zamene svojima, koji bi se samo zvali srpski i koji bi obezbedili neophodnu podršku za stvaranje takozvane 'kosovske vojske - istakao je Vučić.

Predsednik Srbije je Srbima i drugim lojalnim građanima naše države na Kosovu i Metohiji poručio da se ne plaše pretnji koje im dolaze iz Prištine i da ne dozvole da im albanski političari biraju predstavnike u parlamentu privremenih institucija samouprave. Zavr?nom mitingu Srpske liste u Kosovskoj Mitrovici prisustvovao je i sin predsednika Srbije, Danilo Vučić.

#Aleksandar Vučić

#Glasanje

#Kosovo

#Srpska lista

'